آزمون طراحی معماری نظام مهندسیِ دارای سبکی متفاوت از طراحی های مرسوم در دفاتر و شرکت های معماری است. قبولی شرکت کنندگان در آزمون نشان داده حتی معمارانی که چندین سال دارای سابقه طراحی در دفاتر هستند به دلیل عدم اطلاع از ضوابط طراحی و ترسیمی در این آزمون نمره قبولی را نیاوردند.
مطمئن باشید اگر کمی تجربه کسب نمایید با دانستن نکات لازم می توانید به خوبی از پس این آزمون برآیید. زمان آزمون طراحی آزمون نظام مهندسیِ 8 ساعت است که بین 4 ساعت اول و 4 ساعت دوم یک ساعت زمان استراحت جهت نماز و نهار است. به داوطلبین آزمون طراحی معماری نظام مهندسی پیشنهاد می شود که از حداکثر زمان ممکن آزمون، استفاده کرده و در زمان استراحت خود از مواد قندی استفاده کنند. استفاده از هرگونه کتاب، جزوه، نمونه نقشه، شابلون، پازل طراحی معماری و… در آزمون طراحی معماری آزاد میباشد. (فقط وسایل الکترونیکی با امکان ارتباطی و ماشین حساب با حافظه جداشدنی ممنوع است.)
سوال آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شامل چه مواردی است؟
- سوال آزمون طراحی معماری نظام مهندسیِ شامل یک سؤال اصلی در مورد طراحی یک بلوک مسکونی (3-4 طبقه ) و نیز یک سؤال فرعی می باشد. سؤال فرعی آزمون شامل طراحی جزئیات ساختمانی، قسمتی از وال سکشن یا نمونه طراحی سقف شیبدار بوده است. در سؤال اصلی محدوده طراحی در زمین های شیبدار، صاف و یا دارای یک موقعیت خاص برای طراحی رمپ پارکینگ مدنظر است. پلان بعدی طراحی همکف در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی می باشد. اصولا طراح آزمون نظام مهندسی از داوطلب طراحی کاربری تجاری، بانک، اداری به همراه مسکونی را خواستار است. در طبقات اول به بالا نیاز واحدهای مسکونی با متراژهای مختلف مد نظر خواهد بود. رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان شامل مبحث 3 (حفاظت ساختمانها در مقابل حريق) ويرايش سال 1395، مبحث 4 (الزامات عمومي ساختمان) ويرايش سال 1396، مبحث 15 (آسانسورها و پلکان برقي) فقط ضوابط مربوط به طراحي، ويرايش سال 1392 و مبحث 19 (صرفهجويي در مصرف انرژي) ويرايش سال 1389، توجه به خواسته های طراح، رعایت الزامات و طراحی معمارانه از اصول کلی برای اخذ نمره قبولی در آزمون طراحی نظام مهندسی می باشد.
- هر برگه داوطلب توسط سه کارشناس بصورت مستقل و جداگانه امتیاز داده میشود.
- نمره قبولی در آزمون 25 نمره از 50 نمره کل می باشد.
اشتباهات فاحشی که در آزمون نظام مهندسیِ موجب مردودی فرد خواهد شد:
- سرگیری
- تامین نکردن تعداد پارکینگ
- نورگیری های اشتباه در دیوار همسایه
- در نظر نگرفتن موقعیت درختان حیاط برای ورودی رمپ
- عبور لابی راه پله، از لابی آسانسور (در عمل جا افتاده، تایید و اجرا میشود)
- راهکار های آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
به داوطلبان شرکت در آزمون طراحی مهندسیِ پیشنهاد می شود پس از یادگیری مباحث مورد نیاز طراحی مطالب را جمع بندی و خلاصه برداری کنید. پس از آن با دقت کامل سوال آزمون را یک بار خوانده و زیر نکات مهم آن خط بکشید. پس از آن یک مقطع شماتیک با کد های ارتفاعی داده شده به صورت دستی ترسیم نمایید. سپس با استفاده از یک کاغذ شطرنجی شده 5 سانتی متر در 5 سانتی متر که همان آکس بندی مورد نیاز ستون ها می باشد را در زیر کاغذ پوستی قرار می دهید شروع به طراحی پلان پارکینگ و جانمایی ماشین ها به تعداد خواسته شده فرمایید. پس از اتمام چیدمان ماشین ها و دستگاه پله و آسانسور نوبت به طراحی پلان های بعدی می باشد. با دقت به نورگیری های زمین و نیاز به پاسیو تمامی فضاها را در محدوده داده شده با توجه به نیازهای خواسته شده سوال آزمون چیدمان کنید.
در آخر نوبت به ترسیم مقطع یا پلان شیب بندی بام و مبلمان پلان ها و گذاشتن جزییات در نقشه هاست که می بایست در آزمون طراحی معماری رعایت گردد.
- آزمون طراحی معماری نظام مهندسیِ یک آزمون بسیار مهم برای معماران است. برای موفقیت در این آزمون باید پس از یادگیری قوانین طراحی می باست شروع به طراحی آزمون سال های گذشته کنید. در این آزمون شما قابلیت طراحی در زمان محدود را آموخته و هر چه بیشتر خود را بیازمایید تا سرعت و دقت شما در طراحی بالا رود. اگر آرامش خود را حفظ کنید و نکات مورد نیاز در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی را با دقت مطالعه کرده و از اشتباهات خودداری کرده و تمرین بیشتری داشته باشید مطمئن باشید در آزمون طراحی معماری موفق خواهید شد.
امیدواریم که با در نظر گرفتن این نکات آزمون موفقی را پشت سر بگذارید.
نکات مهم روز آزمون نظام مهندسیِ : بخش ( 1 )
۱- پس از تهیه پرینت کارت ورود به جلسه خود از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان، تمامی مشخصات و اطلاعات مندرج بر روی کارت شناسایی را بدقت بررسی کرده و از درستی آن اطمینان حاصل نمایید.
۲- ساعت و محل آزمون خود را چک کرده و در صورت امکان یک روز قبل حوزه امتحانی خود و راههای دسترسی به آنجا را شناسایی کنید. لازم به ذکر است حتما یک ساعت قبل از شروع آزمون در حوزه مربوطه حضور پیدا کنید و پیشامدهای احتمالی از جمله ترافیک را هم مد نظر قرار دهید.
۳- شب قبل از آزمون تمامی منابع مورد نیاز آزمون نظام مهندسی، کارت ورود به جلسه، ماشین حساب و لوازم مورد نیاز (از جمله چند مداد نرم برای پر کردن خانهها پاسخنامه، پاک کن، مداد تراش، خودکار آبی جهت نوشتن مشخصات بر روی برگه امتحانی، دستمال کاغذی و…) خود را آماده نمایید.
۴- در سر جلسه حتما همان ماشین حسابی که با آن کار کردهاید همراه داشته باشید و شب قبل از آزمون حتما صحت کارکرد و تنظیمات و باطری ماشین حساب خود را چک کنید تا سر جلسه به مشکل برنخورید.
۵- از آوردن تلفن همراه و يا لپ تاپ و تبلت جداً خودداري کنید، همراه داشتن موبايل و يا لپ تاپ و تبلت در جلسه آزمون تقلب محسوب ميشود. همچنین توجه داشته باشید که برخی حوزههای امتحانی امکان نگهداري موبايل و لپ تاپ و تبلت داوطلبان را ندارند و هرگونه مسئوليت در اين مورد به عهده داوطلب است.
۶- از خوردن غذای سنگین در شب قبل از آزمون خوداری کرده و سعی کنید غذای مقوی و سبک بخورید. توصیه میکنیم غذاهایی با طبع گرم مثل خرما، عسل، ارده و شیره انگور… را برای شام شب قبل از آزمون و صبحانه روز آزمون در نظر بگیرید. همچنین استراحت کافی برای آزمون داشته باشید و حداقل ۸ ساعت خواب مفید داشته باشید.
۷- در جلسه آزمون حتما ساعت مچی و مقداری شکلات به همراه خود داشته باشه باشید. با توجه به اینکه بعد از شروع جلسه آزمون اجازه بلند شدن از سر برگه امتحانی نخواهید داشت و نیز استفاده از سرویس های بهداشتی در جریان برگزاری آزمون های تستی ممنوع و ترک صندلی توسط داوطلب به هر عنوان به منزله پایان زمان آزمون داوطلب تلقی می شود ، لذا سعی کنید کار نکرده ای نداشته و تا پایان آزمون در جای خود مستقر باشید.
۸- در مقاله نکات مهم روز آزمون نظام مهندسیِ دوباره توصیه میشود که سعی کنید مجهز سر جلسه حاضر باشید. با توجه به اینکه طبق ضوابط رد بدل کردن هر گونه وسیله ای از جمله مداد، پاکن و هر گونه کتابی به منزله تقلب محسوب میشود.
۹- پس از پیدا کردن جای خود و به محض استقرار روی صندلی ابتدا شماره مندرج روی صندلی خود را با کارت ورود به جلسه تطابق دهید تا مغایرتی نباشد. سپس تمامی کتابها و منابعی که به همراه دارید را به ترتیب در پیش روی خود بچینید. این نظم و ترتیب موجب سهولت در گشتن و صرفه جویی در زمان خواهد شد.