روش صحیح مطالعه منابع آزمون نظارت و اجرا :
تحلیل بودجهبندی سؤالات آزمون نظارت
قبل از اینکه مطالعه مباحث را آغاز کنیم ابتدا درجه اهمیت هرکدام از کتب را با استفاده از تحلیل بودجهبندی سؤالات بررسی میکنیم. با استفاده از این روش میتوانید زمان خود را مدیریت کنید و برای مباحث مهمتر بیشتر وقت مطالعه تعیین کنید.
تعداد سؤالات هر مبحث سالیانه تغییر میکند و شما با بررسی چند سال گذشته میتوانید این روند را مشاهده نمایید. در استفاده از بودجهبندی سؤالات به این مسئله توجه کنید که طراحان سؤال هرچند سال یکبار از مباحثی استفاده میکنند که در سالهای گذشته سؤالی از آن طرح نشده باشد.
لیبل گذاری کتب آزمون نظارتی
با توجه به اطلاعاتی که در خصوص نحوه برگزاری آزمون کسب کردهاید، حالا منابع و روش صحیح مطالعه را متناسب با شرایط فوق بررسی میکنیم. حجم بالای اطلاعات و گستردگی منابع و تشابه برخی مباحث اجرایی باهم، میتوانند در جلسه آزمون نظارت و اجرا ما را دچار ابهام کنند.
برای رفع این مشکل به شما پیشنهاد میشود که در شروع مطالعه ابتدا کلیه منابع را با عناوین کتاب یاد بگیرید و در اصطلاح مرور کلی به کلیه مباحث داشته باشید. در مرحله بعد کتابها را لیبلگذاری کنید و فهرستی از موارد مشابه با ذکر منبع را یادداشت کنید.
لیبل گذاری باید به نحوی باشد که سرفصلها را با لیبل بزرگتر و جزئیات را با لیبل کوچکتر و یا رنگی انجام دهید این کار به شما کمک میکند تا بتوانید موارد موضوعی را بهراحتی پیدا کنید.
همچنین در کنار منابع شما میتوانید از پکیج ما که شامل بودجهبندی سؤالات، مباحث مهم آزمون نظارت معماری به همراه تصاویر اجرایی، فیلمهای آموزشی و نمونه سؤالات است استفاده کنید و تنها به یک منبع معتبر اکتفا کنید.
هایلایت کردن مطالب مهم آیین نامه
مورد بعدی برای قبولی در آزمون نظام مهندسی تأسیسات مکانیکی، این است که متن های مهم، ارزشمند و پرتکرار آیین نامه را با استفاده از ماژیک های رنگی و مخصوص، هایلایت کنید. این مورد موجب می شود تا خیلی راحت تر بتوانید به موارد مهم دسترسی داشته باشید
استفاده از چارت نویسی بخش های مهم برای قبولی در آزمون نظام مهندسی
یکی از موارد مهم در قبولی در آزمون نظام مهندسی برق که می تواند دسترسی بهتر و راحت تری به صفحات و تیترهای هر فصل از آیین نامه را در اختیار شما قرار دهد، استفاده از چارت نویسی است. در چارت نویسی شما تیترها و بخش های مهم هر فصل از کتاب را به صورت چارت در یک برگه از کاغذ و یا روی یک صفحه خالی از کتاب وارد می کنید تا دسترسی بهتری به آنها داشته باشید.
برنامه ریزی کنید و از خودتان آزمون بگیرید
حالا نیاز به یک برنامه ریزی دارید . هر سه-چهار روز یکی از آزمون ها را بزنید. ابتدا از قدیمی ترین آزمون شروع کنید. شرایط درست مثل شرایط آزمون نظارت و اجرا باشد. یعنی در همان زمان ۱۵۰ دقیقه. سعی کنید واژه کلیدی سوال را پیدا کنید و با استفاده از مبحث مربوطه به پاسخ سوال دست پیدا کنید. در انتهای آزمون با استفاده از کلید پاسخ، خودتان را ارزیابی کنید.
از اینکه نتیجه ضعیفی کسب کرده اید اصلا ناراحت نباشید. این کاملاً طبیعی است. کم کم بهتر می شوید و مهارتتان در پیدا کردن پاسخ ها بیشتر می شود. سپس در دو- سه روز آینده با استفاده از پاسخ های تشریحی اشکالات و اشتباهاتتان را پیدا کنید و نکات مهم را برای خودتان یادداشت کنید. پاسخ نامه هایتان را نگه دارید و درصدی که در آن آزمون زده اید درشت روی آن بنویسید. بعداً که در آزمون های بعدی نتایج بهتری کسب کنید، مقایسه آن ها با هم انگیزه بخش و شادی آفرین است.
همچنین سوالاتی را که اشتباه زده اید یا پاسخ آن را خودتان نیافته اید، در روزهای آخر یک بار دیگر مرور کنید. سپس یک آزمون دیگر را با همان شرایط بزنید. بنابراین با روزی ۳-۴ ساعت وقت گذاشتن می توانید هر سه الی چهار روز یک آزمون را بزنید، و کاملا بررسی نمایید. می توانید بین آزمون ها یک روز هم برای استراحت خود در نظر بگیرید. پس نهایتا برای هر آزمون ۵ روز زمان گذاشتن کافی است. البته در روز های آخر طبیعی است که کمی فشرده تر باید کار کرد.
مرور دوباره قسمت های مهم تر
بعد از زدن تقریبا نیمی از آزمون ها تقریبا مهارت لازم را پیدا کرده اید و احتمالا متوجه شده اید که کدام قسمت های مباحث و چه نوع سرفصل هایی مد نظر طراحان سوال ها است. یکبار دیگر آن قسمت ها را مرور کنید. همچنین فهمیده اید که کدام سوال ها ارزش وقت گذاشتن دارند و احتمال بیشتری دارد که به نتیجه برسند و کدام سوال ها را باید برای بازبینی انتهایی علامت گذاری کرد و انتهای کار جواب داد و کدام سوال ها را هرگز نباید برایشان وقت گذاشت. در آزمون های انتهایی تمرکزتان برای کسب درصد بهتر و قبولی در آزمون باشد.
– برای پاسخ به سوالات حریص نباشید
برای پاسخ به هیچ سوالی حرص به خرج ندهید ارزش همه سوالات یکسان است. چه آن سوالی که ۱ ثانیه از شما زمان می گیرد و با نگاه کردن به آن پاسخ صحیح را تیک می زنید و حتی نیاز به جست و جو در کلید واژه ندارد. چه آن سوالی که اگر با صرف ۱۰ دقیقه وقت و جست و جو در کلید واژه هم نم توانید آن را بیابید.
تست زدن
کلیه منابع را مطالعه کرده و تست بزنید، همچنین از روشهای صحیح تستزنی و مدیریت زمان برای پاسخگویی به سؤالات استفاده کنید. با توجه به اینکه مباحث بسیاری هرساله در آزمون نظارت تکرار میشوند، میتوانید با تحلیل نمونه سؤالات تستی سالهای گذشته چند هفته قبل از شروع آزمون، آمادگی لازم را به دست آورید.
بررسی عوامل تأثیرگذار در کسب نمره قبولی آزمون نظارت نظاممهندسی
الف. معمولاً هرساله برخی کتب تغییراتی دارند، موضوعاتی به آنها اضافه، برخی اصلاح و یا حذف میشود، لذا حتماً قبل از شروع هر دوره آزمون، منابع خود را چک کنید زیرا احتمال سؤال دهی از این بخشها بالاست و در صورت عدم توجه به این مورد پاسخ صحیح به سؤال را از دست خواهید داد.
ب. عدم تسلط کافی به مباحث و ابهام در جلسه به علت گستردگی منابع و موضوعات مشترک عامل مهم دیگری است که بامطالعه کافی باید ارتقا یابد.
پ. استفاده از منابع غیر معتبر، کلیدواژه و یا مطالعه جزوات بهجای کتب اصلی زمان را از شما خواهد گرفت.
نحوه ی استفاده از کلید واژه
کلیدواژه ها شامل کلماتی هستند که به ترتیب حروف الفبا گردآوری شده اند و عموما از متن کتب مقررات ملی استخراج می شوند. کلیدواژه ها کمک می کنند تا یافتن بند پاسخ سوال در کتب مقررات ملی در جلسه ی آزمون سهل تر امکان پذیر شود.
کلیدواژه ها در انواع و چاپ های مختلف از ناشران متعدد وجود دارند اما اکثرا دارای محتوای یکسان اند و کاربرد مشخص دارند پس توصیه به تهیه یک کلیدواژه خاص نیست اما کلید واژه ای را انتخاب کنید که استفاده از آن در آزمون نظارت و اجرا برای شما راحت تر است. نحوه ی استفاده از کلید واژه در طول روند یادگیری و تست زنی اکتساب می شود.