آزمون طراحی معماری نظام مهندسی اولین و مهم ترین آزمون برای کسب پروانه اشتغال جهت کار کردن مستقل در رشته معماری است. این آزمون در چند سال اخیر با چالشهای مختلفی روبرو شده است و اکثر سوالات آن به پرسشهای مفهومی تبدیل شدهاند. در نظر گرفتن نکات کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، به شما کمک میکند تا راحتتر در این آزمون پذیرفته شده و زودتر وارد بازار کار شوید. در آزمون طراح معماری تمامی نکات، مهم و کلیدی هستند ولی در ادامه مهم ترین نکات و موضوعاتی که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و اهمیت زیادی پیدا کردهاند را معرفی میکنیم.
اولین نکته کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی : ضوابط طراحی پارکینگ
اگر نگاهی به سوالات سالهای قبل آزمون طراحی معماری بیندازید، متوجه میشوید یکی از مهمترین نکات این آزمون، اطلاع کامل از ضوابط طراحی پارکینگ است.
به طوری که در بخش تذکرات این آزمون نیز اشاره شده است که “در صورت عدم تامین پارکینگها، پلانهای طبقاتی نیز پذیرفته نشده و نمرهای به آنها اختصاص داده نمیشود.” پس بهتر است قبل از حضور در جلسه امتحان، در مورد موضوع ضوابط طراحی پارکینگ و تمام بخشهای آن به خوبی مطالعه کرده و با این مبحث آشنایی کامل داشته باشید.
دومین نکته کلیدی آزمون طراحی نظام مهندسی : ضوابط طراحی پاسیو
ممکن است از نظر بسیاری از شرکت کنندگان و داوطلبان آزمون طراحی معماری نظام مهندسی این نکته جالب نباشد، ولی تمامی داوطلبان باید در مورد ضوابط طراحی پاسیو اطلاعات کامل داشته باشند و تهویه طبیعی و نور مورد نیاز برای فضاهای اصلی را تامین کنند.
در صورت عدم اطلاع کافی از این موضوع مردود شده و نمره کافی را به دست نمیآورید. برای افرادی که قرار است معماری یک ساختمان یا یک آپارتمان به آنها سپرده شود، اطلاع کامل از تمام جزئیات و کلیات ضوابط طراحی پاسیو اهمیت دارد و نیاز است داوطلبان قبل از حضور در جلسه، روی تمامی نکات کلیدی این مبحث مسلط باشند.
سومین نکته کلیدی آزمون طراحی نظام مهندسی: ضوابط طراحی فضاهای مسکونی
برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید به طراحی فضای مسکونی از نظر مقررات ملی سازمان و تلفیق هنر معماری با یکدیگر مسلط باشید.
در نظر داشته باشید تسلط کامل به بعد هنری معماری و در نظر گرفتن طراحی پلانها و مقررات ملی سازمان در کنار یکدیگر، میتواند منجر به ساخت بنایی مدرن و جذاب شود. این کار علاوه بر پذیرفته شدن در آزمون، باعث میشود شما شغل مناسبی پیدا کرده و هیچ گاه بیکار نباشید. پس بهتر است تمامی پارامترهای طراحی فضاهای مسکونی را بدانید و به آنها تسلط کافی داشته باشید.
چهارمین نکته کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی: ضوابط معلول
یکی از مباحثی که در چند سال اخیر در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، اهمیت بالایی پیدا کرده است، ضوابط معلول است. به این صورت که شما باید بتوانید فضایی را طراحی کنید که همه افراد از سالم و ناتوان بتوانند از آن استفاده کنند.
به عنوان یک معمار ماهر، باید این نکته را در نظر داشته باشید که ضوابط معلول از نکات کلیدی این آزمون است و عدم توجه به آن یا نداشتن مهارت کافی در این مبحث، میتواند مردودی و عدم کسب نمره بالا را برای شرکت کنندگان به همراه بیاورد.
پنجمین نکته کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی: ضوابط طراحی فضاهای تجاری
در طی آزمونهای طراحی گذشته، چندین بار شاهد این موضوع بودهایم که سوالات مختلفی از تلفیق فضاهای تجاری با مسکونی طراحی شده است و در صورتی که شرکت کنندگان اطلاعات و تجربه کافی در این زمینه نداشته باشند، ممکن است مردود شده و نمره قبولی کسب نکنند.
به این منظور ضوابط طراحی فضاهای تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است و شما باید بتوانید به خوبی اقدام به طراحی تمام قسمتهای یک ساختمان تجاری کنید. پس یکی دیگر از مهم ترین نکات کلیدی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، آشنایی با ضوابط و معیارهای فضاها و ساختمانهای تجاری است.
ششمین نکته کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی: محاسبه و طراحی انواع رمپ
یکی از مهمترین مباحث موجود در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی در چند سال اخیر، محاسبه و طراحی انواع رمپ بوده است که با طراحی پارکینگ گره خورده و عدم تسلط به این دو موضوع، قطعاً باعث مردودی میشود. پس بهتر است برای قبولی در آزمون نظام مهندسی حتماً به پارامترهایی مانند انواع رمپ و طراحی پارکینگ تسلط کامل داشته باشید.
هفتمین نکته کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی: مبانی و اصول ترسیم فنی با دست
یکی از مهم ترین نشانهها در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی که با استفاده از آن میتوان به ماهیت فکری و کیفیت کار معماران پی برد، مبانی و اصول ترسیم فنی با دست است. پس از پایان آزمون، مصحح برگهها، مهارتهای داوطلبان در معماری را از روی میزان کیفیت رسم نقشهها، قضاوت میکند. تمرین روزانه و کسب مهارت و سرعت لازم در مورد اصول ترسیم فنی با دست، از اهمیت زیادی برخوردار است و میتواند تاثیر خوبی در ذهن مصحح و در نهایت قبولی شما در این آزمون داشته باشد.
هشتمین نکته آزمون طراحی معماری نظام مهندسی: داشتن مهارت و سرعت ترسیم با دست
یکی از مهم ترین مهارتها در آزمون طراحی معماری که باید از چندین ماه قبل از شرکت در این آزمون، تمرین کرده باشید، سرعت بالای ترسیم با دست است. اگر تمامی موارد خواسته شده در سوالات آزمون طراحی معماری را حل کرده باشید اما نتوانید به موقع آنها را ترسیم کنید، شانس قبولی خود را از دست میدهید. پس در کنار کسب مهارت و دانش لازم، بهتر است سرعت ترسیم با دست را نیز بالا برده و مهارت خود را در این کار افزایش دهید.
جمع بندی
در این مطلب هشت مورد از مهمترین نکات آزمون طراحی معماری نظام مهندسی ذکر شد اما قطعا نکات مهمتر دیگری نیز هستند که در این مقاله جای نمیگیرند برای اطلاع از موارد بیشتر میتوانید با مجموعه مهندس دریانی ارتباط بگیرید.
در نظر گرفتن تمامی نکات کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی به شما کمک میکند تا بتوانید در این آزمون پذیرفته شده و در کمترین زمان وارد بازار کار شوید.
عدم اهمیت به این موضوع باعث میشود شما پس از چندین بار شرکت در این آزمون، نمره قبولی را به دست نیاورده و فرصتهای خود را از دست بدهید. پس بهتر است تمامی نکات کلیدی را در نظر گرفته و از چندین ماه قبل از شرکت در این آزمون، به تمرین و کسب مهارت بپردازید.
جدول جمع بندی
نکات کلیدی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی |
1. ضوابط طراحی پارکینگ |
2. ضوابط طراحی پاسیو |
3. ضوابط طراحی فضاهای مسکونی |
4. ضوابط معلول |
5. ضوابط طراحی فضاهای تجاری |
6. محاسبه و طراحی انواع رمپ |
7. مبانی و اصول ترسیم فنی با دست |
8. داشتن مهارت و سرعت ترسیم با دست |
سوالات متداول
اهمیت در نظر گرفتن نکات کلیدی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی چیست؟
با در نظر گرفتن تمامی مباحث مهم و نکات کلیدی، شانس قبولی شما در این آزمون افزایش پیدا میکند.
برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی چه مواردی باید رعایت شود؟
شما باید بتوانید انواع ساختمان مسکونی، پارکینگ، ساختمان تجاری و میزان نور پاسیو را طراحی و محاسبه کنید، علاوه بر این باید سرعت بالایی در طراحی داشته باشید.
مزیت قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی چیست؟
شما با پذیرفته شدن در این آزمون و کسب نمره قبولی، میتوانید به سرعت وارد بازار کار شده و به صورت مستقل کار کنید یا در شرکتهای دولتی استخدام شوید.