آزمون کارشناس کارشناس رسمی دادگستری یکی از آزمونهای حساس ایران است که هر چند سال یکبار توسط سازمان سنجش و با نظارت کانون کارشناسان رسمی دادگستری برگزار میگردد؛ داوطلبان باید با مراجعه به مراجع رسمی منابع امتحانی را پیدا کرده و با مطالعه آنها خودشان را برای آزمون کتبی آماده کنند؛ البته لازم است بدانید که معمولاً بیشتر رشتهها منابع مختلفی برای آزمون دارند و البته منابع مشترک زیادی نیز بین رشتههای مختلف وجود دارد؛ در ادامه قصد داریم که منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران را به شما معرفی نماییم؛ اگر میخواهید از این منابع مطلع شوید این مقاله را از دست ندهید.
منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران (عمومی)
برخی از منابع یا بهتر است بگوییم قوانین هستند که برای همه رشتهها یکسان بوده و داوطلبان باید به آنها تسلط کافی داشته باشند تا بتوانند در آزمون شرکت نمایند؛ این منابع عمومی در تمامی رشتههای مربوط به آزمون کارشناس رسمی دادگستری یکسان بوده و باید موردتوجه قرار بگیرند.
توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری در سال 1381 قانونی تصویب و اجرایی شد که شما باید حتماً روی این قانون تسلط کافی را داشته باشید؛ این قانون تمامی رشتهها را شامل شده و یک قانون کلی است و همه کارشناسان موظف هستند که آن را یاد گرفته و همواره به این قوانین عمل کنند.
معمولاً قانونها بهصورت کلی وضع میشوند و خیلی به جزئیات نمیپردازند؛ همین دلیل باعث میشود تا آییننامههای اجرایی وضع شوند؛ به همین دلیل شما باید به آییننامه اجرایی قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری نیز تسلط کامل داشته باشید.
یکی دیگر از قوانینی که باید به آن مسلط باشید ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصاد است؛ این قانون در سال 1379 به تصویب رسید و در حال حاضر نیز از آن استفاده میگردد؛ این قانون باعث میشود تا مردم حمایتهای لازم حقوقی و تسهیلاتی را در خدمات قضایی دریافت نمایند.
همانند قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری، ماده 187 قانون توسعه نیز یک آییننامه اجرایی دارد که باید سعی کنید به آن هم مسلط شوید؛ این آییننامه برای اولینبار در سال 1397 به تصویب رسید و تا الان در حال اجرا است؛ این آییننامه توسط رئیس قوه قضاییه تنظیم شده است.
برای اینکه شما بتوانید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کنید نیاز است که این دو قانون و آییننامه را بشناسید و با بندها و هدف آنها کاملاً آشنا باشید؛ بههرحال پس از قبولی در آزمون شما باید بهتمامی این قوانین پایبند بوده و هر روز آنها را اجرا نمایید.
منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران (تخصصی)
حال که با قوانین و منابع عمومی آزمون کارشناس رسمی دادگستری آشنا شدید؛ وقت آن رسیده که بهصورت تخصصیتر منابع را بررسی کرده و به سراغ منابع تخصصی مختص رشته عمران برویم؛ افرادی که در رشته عمران فارغالتحصیل شدهاند نیاز است که بر روی این منابع مسلط باشند.
منابع ممکن است طی هر آزمون متفاوت باشند یا تعدادی از آنها تعویض گردد؛ اما طبق آخرین اعلام منابع توسط نهادهای رسمی این سرفصلها مشخص شده و شما موظف هستید برای پاسخ به سؤالات امتحان به این منابع مسلط باشید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا با این منابع آشنا شویم.
- شرایط عمومی پیمان
- مقررات ملی ساختمان (مباحث 3،4،5،6،7،9،10،12،15،18،19،22)
- آییننامه اصلاح شده 2800 زلزله
- عناصر و جزئیات اجرایی ساختمان
- دانش عمومی در حوزههای مهندسی (عمران، معماری، و شهرسازی)
- نشریات سازمان برنامهوبودجه (شمارههای 55،92،101 و 234)
- آییننامه بتن ایران (آبا)
همانطور که خودتان میدانید رشته عمران گرایشهای مختلفی دارد که باید در هنگام مطالعه منابع به آن دقت کنید؛ لازم به ذکر است که منابع آزمون رشته عمران با گرایش نقشهبرداری با دیگر گرایشها متفاوت است؛ اگر گرایشی به جز نقشهبرداری دارید نیاز است که منابع بالا را مطالعه کنید؛ منابع گرایش نقشهبرداری رشته عمران عبارتاند از:
- حقوق ثبت املاک
- حقوق ثبتاسناد
- قانون و آییننامه ثبتاسناد و املاک
- مجموعه بخشنامههای ثبتی
- قوانین و مقررات مربوط به امور ثبتی (افراز، تفکیک، تقسیم، پیشفروش آپارتمانها، طرح تملک آپارتمانها)
چگونه در آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران موفق شویم؟
اگر میخواهید که در آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران موفق شوید نیاز است که روشهای مطالعه خود را با مشاوره گرفتن از یک متخصص تغییر دهید؛ لازم است بدانید ;i همیشه ساعت مطالعه بالای روزانه نمیتواند شما را به موفقیت برساند.
شما باید سعی کنید بهجای افزایش ساعت مطالعه؛ بهصورت اصولی مطالعه کنید تا مطالب را بهتر و مفهومیتر یاد بگیرید تا بتوانید به سؤالات طرح شده در آزمون پاسخ درست بدهید؛ بسیاری از افراد با افزایش ساعات مطالعه روزانه خود سعی بر گولزدن خودشان دارند.
همچنین بهتر است که روشهای تستزنی را نیز بهخوبی یاد بگیرید؛ بیشتر سؤالات تستی بهصورت مفهومی طراحی شده و نکات انحرافی زیادی دارند؛ درصورتیکه ندانید که چطور تست بزنید با وجود آمادگی بالا برای امتحان باز هم کار سختی برای موفق شدن خواهید داشت.
یکی از راههایی که میتواند موفقیت شما را تضمین کند حلکردن سؤالات تستی سالهای قبل است؛ پس از اینکه منابع را مطالعه کردید بهتر است که به سراغ حل سؤالات تستی سالهای قبل بروید؛ این گونه شما میتوانید بهطورکلی با شیوه طرح، طراحان سؤال آشنا شوید.
این گونه با پاسخدادن به تستها میتوانید خودتان را نیز به چالش دعوت کنید؛ هرچه بتوانید راحتتر و سریعتر سؤالات تستی سالهای قبل را جواب دهید به این معنی است که بیشتر روی منابع مسلط هستید و میتوانید نمره قابلقبولی را نیز در آزمون جدید به دست بیاورید.
علاوهبرآن درصورتیکه وقت کافی برای مطالعه ندارید و با روشهای درست مطالعه آشنا نیستید؛ میتوانید در کلاسهای کارشناس دادگستری ما شرکت کنید تا با کمک مهندسی مهدی دریانی بتوانید برای آزمون کتبی و شفاهی آماده شوید و بتوانید پروانه کارشناسی خود را دریافت نمایید.
شرایط ثبتنام در آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران
ثبتنام در آزمون نیازمند یک سری شرایط اولیه است که شما حتماً باید این شروط را داشته باشید؛ درصورتیکه یکی از این شروط را نداشته باشید اجازه ثبتنام به شما داده نخواهد شد؛ پر در ادامه با ما همراه باشید تا با شرایط ثبتنام آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران بیشتر آشنا شویم.
اولین شرط این است که شما باید حتماً تابعیت ایرانی داشته باشید و همچنین خدمت سربازی را گذرانه و کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده باشید؛ درصورتیکه شما به هر دلیل موجهی از خدمت سربازی معاف هستید نیاز است که برگه معافیت خود را برای بررسی همراه داشته باشید.
علاوهبرآن شما باید در رشتهای که قصد کارشناس رسمی شدن دارید حداقل مدرک لیسانس مربوط به همان رشته را دریافت کرده باشید؛ همچنین نیاز است که در شغلهای مربوط به همان رشته نیز 5 سال سابقه کار داشته باشید تا بتوانید به یک کارشناس تبدیل بشوید.
درصورتیکه شما میخواهید در آزمون شرکت کنید باید بدانید که نباید بههیچوجه هیچ سابقه کیفری داشته باشید؛ در غیر این صورت مجاز به شرکت در آزمون نیستید؛ علاوهبرآن شما باید کاملاً از مواد مخدر پاک بوده و هیچ اعتیادی به انواع مواد مخدر نداشته باشید.
یکی دیگر از شروط شرکت در آزمون این است که موافق نظام جمهوری اسلامی بوده و به طور کامل قانون اساسی کشور را قبول داشته باشید؛ همچنین شما باید تابع دینی باشید که در قانون اساسی ایران مورد تأیید قرار گرفته باشد؛ علاوهبرآن باید بدانید که نباید بر علیه شما حکم انفصال دائم از شغل کارشناس صادر شده باشد؛ در چنین شرایطی شما حق کارشناسی نخواهید داشت.
همچنین لازم است بدانید که برای ثبتنام در آزمون شما باید حداقل 25 سال سن داشته باشید؛ علاوهبرآن متقاضیان بالای 60 سال نیز اجازه ثبتنام در آزمون ندارند؛ قبل از این فرایندها وضعیت جسمی شما توسط پزشک معتمد کانون کارشناسان بررسی خواهد شد و سلامت جسمانی شما باید مورد تأیید پزشک مربوطه قرار بگیرد.
جمعبندی
در نهایت با منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته عمران همراه شما بودیم؛ تمامی منابعی توسط سازمانهای مربوطه معرفی شده بود در این مقاله قید شد و شما میتوانید با تهیه این منابع در صورت برگزاری آزمون خودتان را برای پاسخ به سؤالات احتمالی آماده نمایید؛ همچنین اطلاعات مختلفی درباره این آزمون در اختیار شما قرار گرفت تا شما بیشتر با آزمون کارشناس رسمی دادگستری آشنا شده و اطلاعات مختلفی از این آزمون مهم و سرنوشتساز به دست بیاورید؛ همچنین درصورتیکه میخواهید آمادگی و شانس خود برای قبولشدن را افزایش دهید، میتوانید در کلاسهای کارشناس رسمی دادگستری ما شرکت کرده و راه تر از دیگران در آزمون پذیرفته شوید.
جدول جمعبندی
سؤالات متداول
آزمون کارشناس رسمی دادگستری کی برگزار میشود؟
این آزمون همانند همه آزمونهای دیگر هر ساله برگزار نمیشود؛ در واقع دادگستری این آزمون را برگزار میکند تا بتواند نیروی متخصص جذب دادگستری کند؛ به همین دلیل هر وقت که دادگستری با کمبود نیرو مواجه شود آزمون کارشناس دادگستری نیز برگزار خواهد شد.
آیا برای شرکت در آزمون بیمه لازم است؟
بسیاری از افراد برای استناد به سوابق کاری خود از بیمه استفاده میکنند؛ اما در این آزمون حتماً لزومی به ردشدن بیمه برای شما توسط کارفرما نیست.
شرایط اصلی شرکت در آزمون چیست؟
همواره دو شرط وجود دارد که همیشه پابرجا است و درصورتیکه این شروط را نداشته باشید نمیتوانید در آزمون شرکت نمایید؛ اولین شرط این است که باید حداقل مدرک لیسانس خود را دریافت کرده باشید و علاوهبرآن باید 5 سال سابقه کار در حرفه خود داشته باشد.