:
آزمون معماری در نظام مهندسی، با هدف ارزیابی و بررسی مهارت و دانش داوطلبان در زمینههای ساختمانی، صنعتی و … صورت میگیرد. هدف این آزمونها تجزیه و تحلیل مهارت و قدرت فنی افراد است تا بتوان سطح امنیت، کارایی و سایر ویژگیهای مشابه را در بین داوطلبان سنجید.
افرادی که بتوانند در این آزمون حداقل نمره قبولی را کسب نمایند، مجوز رسمی برای ورود به عرصه معماری را کسب خواهند کرد. به همین دلیل یکی از مهمترین چالشهای پیش رو برای معماران، قبولی در آزمون رسمی معماری است.
یکی از نکات موثر در افزایش آمادگی پیش از آزمون و بالا بردن درصد قبولی، آنالیز آزمون طراحی معماری نظام مهندسی است. در این آنالیزها، سوالات امتحانات پیشین بررسی شده؛ مباحث پرتکرار و مد نظر طراحان سوال بررسی شده و پاسخهای کاربردی برای آنان ارائه میشود. این امر کمک خواهد کرد تا داوطلب با سطح آمادگی بالاتری وارد جلسه امتحان شده و درک بهتری از سوالات داشته باشد.
مفاهیم مورد بررسی در آزمون معماری:
طبق آنالیزهای صورت گرفته بر روی آزمونهای پیشین، بر روی برخی مفاهیم تاکید بیشتری شده است. در زیر به بررسی مختصر اصلیترین مفاهیم پرداخته شده است:
مبانی طراحی: شامل مفاهیم پایه طراحی و معماری و روش طراحی
بررسی سبک نگاری: بررسی انواع سبک کار، ویژگی آنان و مواد و تکنیکهای به کار رفته در آنها
نظام ساختمانی: بررسی ساختار و اجزا سازه، مصالح به کار رفته در آن، مشخصات فنی، استاندارد ها
مبحث محیط زیست: طراحی سبز موجود در طرح و راهکارهایی برای کاهش تاثیرات مخرب و منفی بر محیط زیست
استفاده از نرمافزارها: استفاده از نرمافزارهای طراحی و مدل سازی، بررسی تکنیکها، ارائه پروژه
مدیریت و برنامه ریزی: بررسی برنامههای مالی و زمانی طراح، نظارت و کنترل بر روی پروژه
از دیگر آنالیزهای کاربردی به طور خلاصه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استانداردها
ارتباط مشتری و تیم
تجزیه و تحلیل ارزش
مباحث تخصصی
این موارد، از اصلیترین فاکتورها در حین آنالیز آزمون معماری بوده اند که طراح در حین ارائه طرح خود باید به آنان توجه داشته باشد.
الگو و سبک سوالات در آزمون معماری:
به طور کل، این ازمون شامل سوالات چند گزینهای و تشریحی است. همچنین سوالاتی مربوط به طراحی فضاهای داخلی و بیرونی، سوالات محاسباتی (مثل محاسبه مقدار مواد و براورد هزینه) نیز ارائه می شود. برخی دیگر از سوالات در زمینه سنجش قوانین و مقررات هستند که طرح را بر اساس قوانین و مقررات معماری چه از نظر داخلی و چه بین المللی مورد پردازش قرار میدهند.
در نهایت، سوالاتی نیز ارائه میشوند که بر اساس یک مطالعه موردی بوده یا مسالهای خاص را طراحی میکنند؛ که هدف از این سوالات بررسی راه حلهای ارائه شده توسط داوطلب و بررسی راهکارهای وی است.
این الگو میتواند بسته به سیاستهای طراحان سوال تغییر کند و همواره طبق یک سیستم معین و از پیش تعیین شده پیش روی نمیکند. به منظور دستیابی به بروزترین سیاستهای طراحی سوال، بهتر است به آرشیو اطلاعات در سالهای اخیر مراجعه نموده و آنان را بررسی نمایید.
آنالیز آزمون طراحی معماری نظام مهندسی چگونه صورت میگیرد:
در طی فرایند آناالیز آزمون معماری ، تمرکز اصلی بر روی ارزیابی دقیق و جامع از کلیه جنبههای مرتبط با طراحی و معماری سیستم است؛ تا با کمک آن بتوان به صورت علمی و منطقی نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرد و برنامههای مناسبی برای بهبود و توسعه ارائه داد.
این آنالیز شامل فاکتورهای زیر است:
بررسی مستندات، نقشه، طرح، دیاگرام و …
ارزیابی سبک ، روش طراحی مورد استفاده، ساختارها و اجزا سیستم
بررسی خروجی نسبت به استانداردها و اجرای تست مختلف به منظور ارزیابی عملکرد کلی
بررسی کیفیت، استحکام، قدرت پروژه، کیفیت مصالح، قدرت مصالح و …
تست امنیت و پایداری سازه
و در پایان، بررسی و آنالیز نقاط قوت و ضعف یک پروژه
نحوه دسترسی به سوالات در آزمون معماری نظام مهندسی:
روشهای مختلفی برای دسترسی به سوالات آزمونهای پیشین و تحلیل آنان وجود دارد. یکی از این روشها، مراجعه به وبسایت مراکز رسمی مرجع است. یکی از این مراکز، سایت رسمی نظام مهندسی است. علاوه بر این، سازمانها و ارگانهای ارائه دهنده آموزش معماری، آرشیوی کامل از این سوالات داشته که میتوانند آنها را همراه با تحلیل سوالات در اختیار داوطلبین قرار دهند.
علاوه بر این، کتابهای مرجعی در سطوح بین المللی نیز وجود دارند که مطالعه آنان میتواند کمک بسیار بزرگی در زمینه تحلیل سوالات معماری باشد. برخی از این کتابهای جامع، سوالات را همراه با نمونه تست و … ارائه داده اند.
شرکت در کلاسها و گروههای آموزشی نیز به تحلیل این موارد پرداخته است که در زیر، به بررسی دقیقتر کاربردهای این گروههای آموزشی پرداختهایم.
نحوه دسترسی به آنالیز سوالات در آزمون معماری نظام مهندسی:
به منظور آنالیز دقیق سوالات، می توان از طریق روشهای زیر اقدام کرد:
مطالعه سوالات و بررسی الگوی آنان
ثبت یادداشت از تکنیکهای استفاده شده در هرکدام از سوالات
تکرار و تداوم در حل تمرین به منظور افزایش مهارت و دقت
استفاده از کتابها، مقالات، نرمافزارهای کاربردی و تخصصی
مهم است که دقت داشته باشید باید به طور مداوم و منظم بر روی سوالات کار کنید و آنها را تحلیل کنید تا مهارتهای حل سوال و درک مفاهیم را بهبود بخشید. همچنین میتوانید از پاسخهای تشریحی و راهحلهای موجود برای یادگیری تکنیکهای مختلف حل سوال بهرهبرداری کنید.
نکات موثر در افزایش شانس قبولی در آزمون معماری نظام مهندسی:
به منظور بالا بردن درصد قبولی در آزمون، رعایت نکات زیر میتواند مفید و موثر واقع شود:
درک کامل از اصول و مفاهیم
بررسی کتابها و منابع معتبر و موثق
حل کردن نمونه سوالات و شرکت در آزمونهای آزمایشی به منظور ارزیابی شخصی اطلاعات و سطح آمادگی
داشتن زمانبندی و مدیریت زمانی به منظور کنترل مدیریت زمان در طول آزمون
رعایت اصل تداوم و تکرار در مرور مطالب برای تثبیت اطلاعات در ذهن
مطالعه تکنیک های خاص برای حل سوالات، از نوع سوالات تحلیلی و چندگزینه ای
تمرین آرامش و دوری از استرس در طول دوره آزمون
آشنایی کامل با شرایط آزمون، محیط برگذاری امتحان، و سایر اطلاعات دقیق و تکمیلی
تمرین با ابزارهای مورد نیاز در جلسه مثل شابلون، پازل، و …
معرفی برترین کتابها و جزوات مرتبط با آنالیز سوالات معماری نظام مهندسی:
برخی کتابها در سطح بین المللی شناخته شده هستند و جزو نمونههای برتر شناخته شده محسوب میشوند.
فرم، فضا و ترتیب ؛ نوشته فرانسیس دی کی چینگ
پایههای معماری؛ نوشته ارنست نیبروف
سیستمهای مهندسی: طراحی و مدیریت پروژههای پیچیده؛ نوشته جوزف کهام
همچنین برخی وبسایتها مانند سایت مهندس دریانی حاوی مطالب بسیار دقیق در ارتباط با معماری و طراحی معماری هستند که مطالعه آنها کمک میکند بارعلمی فرد در این زمینه افزایش چشمگیری پیدا کند. لازم به ذکر است که کمک گرفتن از ایدهها و نکات خاص در سطوح بین المللی کمک می کند تا اطلاعات فرد گسترش پیدا کرده و ایدههایی خاص پیدا کند. از دورههای بین المللی معماری می توان به دورههای Coursera, Udemy, و edx و … اشاره نمود.
از طرف دیگر، بخش آرشیو و کتابخانه دانشگاهها و مراکز و موسسات علمی، این آرشیو را در اختیار دانشجویان قرار خواهند داد. معمولا این اطلاعات یا در بخش بایگانی و یا در بخش مقالات و پژوهشهای علمی موجود خواهند بود. میتوانید از اساتید مجرب به این منظور کمک بگیرید.
نقش کارگاهها و دورههای آموزشی برای آمادگی آزمون معماری نظام مهندسی:
برخی دورههای آموزشی به منظور افزایش آمادگی و بار علمی داوطلبین برگزار میشود. مجری این دورههای آموزشی ممکن است دانشگاه، موسسات آزاد آموزشی، نظام مهندسی و … باشند. در این دورهها، اطلاعات کامل و جامعی در مورد سوالات آزمونهای پیشین، تحلیل سوالات، اماده سازی علمی و روانی داوطلبین، برگزاری آزمونهای شبیه سازی شده و موارد کاربردی دیگر ارائه میشود.
توصیه میشود تمامی داوطلبین حداقل در یکی از این کارگاههای اموزشی معتبر شرکت کنند تا بتوانند با بالاترین سطح آمادگی وارد جلسه آزمون شده و بهترین نتیجه را دریافت نمایند.
پیشنهاد ما به شما شرکت در دورههای مجموعه مهندس دریانی است. موفقیت مهندس دریانی در این مسیر پر پیچ و خم خود گواه علم و دانش بالای ایشان میباشد.
سوالات متداول:
چگونه میتوان به آرشیو سوالات معماری دسترسی پیدا کرد؟
از طریق بایگانی موجود در دانشگاه، آموزشگاههای آزاد، سایت نظام مهندسی مهندس مهدی دریانی
بررسی آنالیز سوالات معماری چه نقشی در موفقیت در آزمون دارد؟
بررسی این تحلیل کمک میکند تا با سبک سوالات طراحان آشنا شده و با امادگی بیشتری وارد جلسه آزمون شد.
سوالات آزمونهای اخیر را مطالعه کنیم یا آزمونهای گذشته؟
ازمونهای اخیر حاوی بروزترین اطلاعات هستند. اما استفاده از تحلیل آزمونهای گذشته نیز به ایده گرفتن و خلاقیت کمک خواهد کرد.
آیا شرکت در دورههای امادگی آزمون معماری رایگان است؟
خیر این دورهها معمولا شامل هزینه هستند؛ اما ممکن است برخی مراکز آموزشی و یا دانشگاهی آن را به طور رایگان در اختیار داوطلبین قرار دهند.
جدول جمع بندی:
کلام پایانی:
آزمون معماری نظام مهندسی آزمونی ست که در نگاه اول، پر استرس بوده و ممکن است اضطرابهایی را برای داوطلب به همراه داشته باشد. اما مطالعه سوالات و تحلیل و آنالیز آنان کمک میکند تا شخص با تکنیکهای کاربردی و نحوه پردازش سوالات آشنایی پیدا کرده؛ در نتیجه با سطح آمادگی بالاتری وارد جلسه آزمون شود.
همچنین آنالیز سوالات کمک میکند تا فرد بتواند متوجه نقاط قوت و یا نقاط ضعف خود شده و با مقایسه بار علمی خود نسبت به سطح سوالات، در راستای ارتقا مهارتهای خود کوشش کند.