به نظر شما برای قبولی در آزمون نظارت و اجرا چقدر باید زمان بگذاریم؟ نحوه استفاده از کلید واژه نظام مهندسی به چه صورتی است؟ آیا این کلیدواژه در قبولی شما می تواند موثر باشد؟ بودجه بندی آزمون نظارت و اجرا به چه صورتی است؟ و بسیاری از سوالات دیگر که پاسخ به آنها منجر به قبولی شما در آزمون نظارت و اجرا نظام مهندسی می شود.
مختصری درباره آزمون نظارت اجرا
مطمئنا می دانید برای دریافت صلاحیت نظارت اجرا در هر کدام از رشته های مهندسی نیاز به قبولی در آزمون های ورود به حرفه مهندسان که توسط وزارت راه و شهر سازی برگزار می شود و با ثبت نام در سامانه آزمون های دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان که آدرس آن پایین تر ارائه شده است می باشد. آزمون ها به صورت جداگانه در چهار رشته ی عمران، معماری، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی طبق تاریخ مشخص شده در دفترچه ی راهنمای ثبت نام، برگزار می شود و داوطلب پس از کسب حداقل نمره ی قبولی موفق به اخذ پروانه ی اشتغال به کار نظارت اجرا می شود. حداقل نمره قبولی این آزمون ها 50 از 100 درصد می باشد و از 60 سوال چهار گزینه ای تشکیل شده است. مدت زمان در نظر گرفته شده برای هر آزمون 150 دقیقه است که به طور میانگین داوطلب برای هر سوال 5/2 دقیقه زمان پاسخ گویی دارد که با مدیریت زمان می تواند زمان سوال های ساده را برای سوال های دشوار ذخیره کند. هرچند که دو ساعت و نیم برای این آزمون ها زمان بسیار اندکی است. این امتحان نیز دارای نمره ی منفی می باشد. آزمون به صورت کتاب باز است به این معنی که داوطلب می تواند کتب مقررات ملی و سایر مراجع مورد نیاز خود را سر جلسه آزمون همراه داشته و از آن ها استفاده کند. همراه داشتن ماشین حساب نیز مورد نیاز می باشد.
متصدی برگزاری آزمون های نظام مهندسی کدام سازمان است؟
متصدی برگزاری این آزمونها وزارت مسکن و شهرسازی است. طبق قانون نظاممهندسی و کنترل ساختمان، وزارت مسکن و شهرسازی موظف است با توجه به متقاضیان هر دوره و رعایت تناسبات مورد نیاز جامعه، بهطور مستمر و در فواصل زمانی معین، نسبت به برگزاری آزمونهای نظاممهندسی اقدام کند.
چرا داشتن پروانه اشتغال به کار نظارت اجرا لازم است؟
یکی از ملزومات فعالیت و اشتغال مرتبط با رشته تحصیلی حداقل داشتن صلاحیت نظارت اجرا می باشد. بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی جهت تکمیل اندوخته های علمی، کارآمد کردن آن ها و ورود حرفه ای به بازار کار نیاز به گرفتن این صلاحیت ها پررنگ تر می شود. جدا از مقوله ی کسب درآمد بعد از دریافت پروانه اشتغال به کار به واسطه کلاس های آموزشی که از طرف نظام مهندسی جهت ارتقا پایه و… برگزار می شود سطح آگاهی و اطلاعات مهندسین، به روز می ماند. این تسلط و آمادگی سبب اعتماد به نفس و اعتبار بالای یک مهندس در بین همکاران و محیط کار می شود.
آزمون نظام مهندسی چندبار در سال برگزار میشود؟
آزمونهای نظام مهندسی برای تمام رشتهها، معمولا سالانه دو بار در کل کشور برگزار میشود.
البته با توجه به مواردی که در بالا اشاره کردم، الزاماً قرار نیست در هر سال دو دوره آزمون نظام مهندسی برگزار شود و سالهایی هم بوده که این آزمونها فقط یکبار برگزار شده است.
تاریخچه برگزاری آزمونهای نظام مهندسی گذشته به شکل زیر است:
در سال ۸۹ دو بار آزمون نظام مهندسی برگزار شده است.
در سال ۹۰ آزمون نظام مهندسی فقط یکبار و در آذر ماه برگزار شده است.
در سال ۹۱ دو بار آزمون نظام مهندسی برگزار شده است.
در سال ۹۲ یکبار و در آذر ماه این آزمون برگزار شده است.
در سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵، در هر سال دو بار آزمون نظام مهندسی برگزار شده است.
در سال ۹۶ این آزمون تنها یک بار و در مهرماه برگزار شده است.
آزمون نظام مهندسی در سال ۹۷ دو بار در اردیبهشت و بهمن برگزار شده است.
مهمترین سوالات درباره آزمون نظام مهندسی (طراحی، نظارت و اجرا)
معمولا داوطلبانی که برای اولین بار قصد شرکت در آزمون نظام مهندسی را دارند، با سوالات و ابهامات زیادی مواجه هستند. مهمترین سوالات داوطلبین شرکت در آزمون نظام مهندسی از این قرار است:
- آزمون نظاممهندسی چیست؟
- آزمون نظام مهندسی برای چه رشتههایی است؟
- زمان ثبتنام در آزمون نظام مهندسی چه زمانی است؟
- شرایط ثبتنام برای شرکت در آزمون نظام مهندسی چیست؟
- منابع و تغییرات مورد نیاز برای مطالعه و آمادگی جهت ثبتنام و شرکت در آزمونهای نظاممهندسی چیست؟
- نحوه برگزاری آزمونهای نظام مهندسی به چه شکلی است؟
- آزمونهای نظام مهندسی چند سوال دارد؟
- آزمون نظام مهندسی چند ساعت است؟
- برای آزمون نظام مهندسی چه بخوانیم؟
- منابع آزمون نظام مهندسی معماری (طراحی، نظارت واجرا) چیست؟
- شرایط شرکت در آزمونهای نظام مهندسی چیست؟
- هر دانشجو یا فارغالتحصیل معماری چه زمانی میتواند در آزمونهای نظاممهندسی شرکت کند؟
- آزمون نظام مهندسی چند بار در سال برگزار میشود؟
- سامانه دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان چیست و چه وظایفی دارد؟
- زمان برگزاری آزمونهای نظام مهندسی سال ۹۸ چه روزهایی است؟
- در دفترچه آزمون نظام مهندسی معماری با چه مواردی روبرو هستیم؟
- و…
آزمون نظام مهندسی در چه روزهایی و چگونه برگزار میشود؟
آزمونهای نظام مهندسی معمولا در روزهای پایانی هفته، یعنی پنجشنبه و جمعه برگزار میشود.
زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی معماری معمولا به این شکل است که پنجشنبه صبح آزمون نظارت و پنجشنبه عصر آزمون اجرا برگزار میشود. آزمون طراحی معماری نظام مهندسی معمولا در روز جمعه برگزار میشود که از صبح جمعه آغاز و تا عصر ادامه پیدا میکند.
تمام سوالاتی که ممکن است از ذهن شما بهعنوان مخاطب و داوطلب شرکت در آزمونهای نظام مهندسی بگذرد، در سامانه دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان به نشانی INBR.ir درج شده است که میتوانید با ورود به این سامانه روی قسمتهای مربوطه کلیک کرده و پاسخ کامل و جامعی از سوالاتی که ذهن شما را مشغول کرده است را مشاهده کنید.
توصیه میکنم حتما یکبار به بخش سامانه آزمونهای ورود به حرفه در سایت دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان مراجعه و قسمتهای زیر را مطالعه کنید:
- راهنمای ثبتنام در آزمون نظام مهندسی معماری
- نحوه ثبتنام در آزمون نظام مهندسی
- مواد و منابع آزمونهای نظام مهندسی
- نمونه سوالات آزمونهای نظام مهندسی
- راهنمای شرکت در جلسه آزمون نظام مهندسی
- نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون نظام مهندسی
- زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی معماری
- نتایج آزمونهای گذشته
- و…
اصلا نیازی به کلاس رفتن هست؟
اگر پشتکار زیاد و انگیزه فراوان جهت مطالعه و قبولی در آزمون دارید تنها با روش ها و ترفند هایی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم و با استفاده از ویدئوهای رایگان که در اپلیکیشن و اینستاگرام مجموعه در دسترس قرار گرفته است می توانید شروع به یادگیری کنید وهمچنین با استفاده از آزمون های شبیه ساز نظارت اجرا موجود در سایت که به صورت رایگان دردسترس قرار گرفته است اقدام به تست زنی کنید و یادگیری خود را مورد سنجش قرار دهید. در این صورت نیازی به کلاس رفتن نیست. ولی بدون مطالعه هرگز انتظار قبولی نداشته باشید.
در نگاه اول با توجه به کتاب باز بودن آزمون ها این طور به نظر می رسد که قبولی در آزمون ها کاری ساده است و نیازی به کلاس رفتن و مطالعه دقیق نیست، اما داوطلبانی که با این شیوه در جلسات آزمون شرکت کردند بسیار پشیمان شدند.