http://t3ven.com/سسس پاسخ به این سوال که آیا کلاس تضمینی نظام مهندسی وجود دارد یا خیر از اولین مراحل این تحقیق است. اصولاً در آزمون های نظام مهندسی شامل طراحی معماری یا نظارت و اجرا، به طور دقیق نمی توان گفت که کسب نمره قبولی صورت می گیرد و این بدین علت است که شرایط مهندسین در روز آزمون قابل پیش بینی نیست. اما می توان شرایط دوره های آموزشی را طوری برنامه ریزی کرد که احتمال قبولی در آزمون نظارت و اجرا به بالای 90 درصد برسد.
در آزمون طراحی معماری مهندسین باید با تمرینات مستمر و دقیق، انواع زمین های شهری را بررسی کرده و طی موضوع های متفاوت طراحی معماری که دارای چالش های متفاوتی از نظر پارکینگ ها، رمپ و سرگیری، اختلاط کاربری ها، ارتفاع کلی بنا و چالش هایی در طراحی واحد های مسکونی است، در مدت زمان هفت الی هشت ساعت به ترسیم مدارک طراحی پرداخته و در نهایت کرکسیون دقیق با مدرس با تجربه در آموزش طراحی معماری نظام مهندسی، این اعتماد به نفس را برای مهندس معماری که متقاضی پروانه طراحی است به ارمغان می آورد و در حقیقت می تواند کلاس تضمینی نظام مهندسی به واقعیت مبدل شود. ولی آزمون نظارت و اجرا حکایتی متفاوت دارد.
در این آزمون، با برنامه مطالعاتی منظم و دقیق و تمرینات تست زنی، می توان کسب نمره قبولی را تضمین کرد. یکی از راهکارهایی ابداعی توسط مهندس مهدی دریانی که راه رسیدن به تضمین قبولی را هموار کرده است، انتفال مطالب از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت و توانایی پاسخگویی به حدود یک سوم تست های آزمون نظارت و اجرا بدون رجوع به کتاب است.
رسیدن به این هدف منوط به برنامه ریزی مطالعاتی است که مدرس کلاس برای مهندسین طراحی می کند و هر چه عمل به این برنامه ریزی دقیق تر باشد، تضمین قبولی و کسب نمره ی بالای 50 درصد در آزمون نظارت و اجرا قابل دسترس تر است.
روش 1 3 10 30، روشی ابداعی و نوین توسط مهندس مهدی دریانی تدوین شد تا مراجعه به منابع های نظارت و اجرا در روز آزمون کمتر از قبل رخ دهد و مهندسین با این تکنیک از نظر زمانی، تست های بیشتری را پاسخگو باشند.
تست های نظارت و اجرا را می توان به سه بخش کلی تقسیم بندی کرد:
- تست های متنی – عددی
- تست های جدولی – مقایسه ای
- تست های مسئله ای – مفهومی
در آزمون نظارت و اجرا، موارد 2 و 3 معمولاً وقت بیشتری را به خود اختصاص می دهند و دقیقاً کمبود وقت مربوط به اسن دو بخش می شود. این شرایط بخصوص در زمانی که تست های متنی – عددی اگر با رجوع به کتاب همراه باشد، مشکل کمبود وقت دوچندان می شود و این کمبود وقت معمولاً مانعی است برای کسب نمره ی 50 درصد که حد نصاب نمره ی قبولی در آزمون نظارت و اجرا است. تکنیک ابداعی 1 3 10 30، راهکاری مؤثر است تا این کمبود وقت را جبران کند.
در این روش نوین، برنامه مطالعاتی با توجه به عملکرد حافظه ی انسان، در اختیار مهندسین قرار می گیرد. مطابق تحقیقات علمی، روند به خاطر سپردن مطالب در ذهن باید دارای نظمی باشد تا مطالب از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی بلند مدت منتقل شوند.
از روش های رایج مطالعه نظارت و اجرا در کلاس نظام مهندسی به این صورت است که فرد بعد از 4 الی 5 ماه که تمامی مباحث و منابع آزمون را مطالعه کرد، شروع به دوره منابع کرده و همزمان تست زنی را آغاز می کند. این روش شاید برای تنها ده درصد افراد مفید واقع شود و عملاً روش درست برای مطالعه نیست به طوری که اغلب مهندسینی که از این روش سنتی استفاده می کنند از کمبود وقت شکایت داشته و اغلب در بهترین حالت با نمره زیر 47 مردود می شوند. اسن در حالی است که مهندسینی که از روش ابداعی 1 3 10 30 مهندس مهدی دریانی استفاده کرده اند به راحتی نمرات بالای 60 درصد را در آزمون نطارت و اجرا کسب کرده اند.
در این روش که بر اساس دوره – تست تعریف شده است، نیازی به تمرکز در مرور اول کتب و منابع آزمون نظارت و اجرا نیست و تنها با فیلم های آموزشی مهندس مهدی دریانی، مطالب واقع در کتاب ها با ماژیک فسفریف های لایت می شود و کاملاً روزنامه وار مطالعه صورت می گیرد.
بعد از مطالعه روزنامه وار یک مبحث، تست های منتخب سال های قبل باید بدون رجوع به کتاب زده شوند. در حقیقت روش 1 3 10 30، تمرین تست زنی بدون رجوع به کتاب بوده و بسیار مهم و کاربردی است.
در این حالت برای هر آزمون، حدود 100 الی 150 تست مطرح می شود و در صورتی که حتی به پنج تست جواب درست داده شود، در این مقطع قابل قبول است. این فرآیند در مرورهای دوم، سوم و چهارم نیز با شرایط خاص خود که توسط مشاور آموزشی هدایت می شود، ادامه می یابد تا بعد از دوره چهارم، به 60 درصد سؤالات بدون رجوع به کتاب پاسخ داده شود. در این شرایط، زمان پاسخگویی به سؤالات در روز آزمون نظارت واجرا مانند قبل محدود نیست و عملاً زمان برای حل سؤالات جدولی – مقایسه ای و حتی سؤالات مسئله ای – مفهومی باقی می ماند و تحت این شرایط احتمال کسب نمره ی بالای 50 درصد به میزان زیادی افزایش می یابد.
از زاویه دیگر نیز می توان کلاس تضمینی نظام مهندسی را بررسی کرد و آن، برگزاری کلاس ها بصورت آنلاین است. امروزه مهندسی با توجه به مشغله های کاری متعدد، اصولاً نمی توانند بصورت مفید از کلاس های حضوری بهره ببرند و کلاس آنلاین و حتی آفلاین، گزینه ی مناسبی با توجه به وقت آنها بوده بطوریکه بعد از ساعات اداری می توانند از این کلاس ها استفاده کنند. همچنین اتلاف وقت بسیار زیاد که حاصل قرارگیری در مسیرهای شهری است، کلاس مجازی عملاً جایگزین بسیار مناسبی است تا از اتلاف وقت حدوداً دو الی سه ساعته در روز جلوگیری کرده و زمان بیشتری برای مطالعه در اختیار افراد قرار می دهد.
همچنین می توان یک کلاس تضمینی نظام مهندسی را اینگونه نگریست و آن روش برتر مدرس کلاس در پیش بینی سؤالات مطرح شده، هم در آزمون تستی نظارت و اجرا و هم آزمون ترسیمی طراحی معماری است.
یک مدرس حرفه ای با تحلیل درست سؤالات مطرح شده در سال های گذشته ی آزمون تستی و ترسیمی و با توجه به شرایط حاکم بر اتفاقاتی که در جامعه ی نظام مهندسی و شهرداری می گذرد، و همچنین آخرین کتب منتشر شده توسط دفتر مقررات ملی ساختمان و آگاهی درست از رویکرد طراح اینگونه آزمون ها، می تواند سؤالات آتی را پیش بینی نماید و این نکته در موفقیت مهندسین و تأیید یک کلاس تضمینی نظام مهندسی، تأثیر بسیار زیادی دارد. بعنوان مثال در سال 1399، ویرایش جدید ضوابط و مقررات برای افراد معلول منتشر شد و در آزمون نظارت و اجرای شهریور 1400، چندین تست از مبحث معلولین مطرح شد که این نکته بارها در کلاس تضمینی نظارت و اجرا مطرح شد.
علاوه بر نکته ی فوق، تحلیل تست های مسئله ای و مفهومی و درک درست تست ها در آزمون نظارت و اجرا و همچنین طراحی تست های تألیفی توسط مدرس نظارت و اجرا که شامل سه بخش تست های تست های متنی – عددی، تست های جدولی – مقایسه ای و تست های مسئله ای – مفهومی می شود و تحلیل قوی سوال آزمون طراحی معماری و طراحی سوال شبیه سازی شده آزمون طراحی، به مهندسین کمک زیادی می کند تا آمادگی حداکثری با بدست بیاورند.