آزمون نظام مهندسی، آزمونی است که توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برگزار میشود و افراد برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی و یا تمدید آن ملزم به شرکت و قبولی در این آزمون هستند.
این آزمون به دو بخش تخصصی و حقوقی – مدیریتی تقسیم میشود.
بخش تخصصی آزمون شامل سوالاتی در رشته و تخصص مهندسی فرد است مانند مهندسی عمران، معماری، تاسیسات و… که دانش فنی و توانایی حل مسائل تخصصی فرد را میسنجد.
بخش حقوقی و مدیریتی نیز شامل سوالاتی در زمینه قوانین و مقررات ملی ساختمان، تعرفهها، نظامنامههای دولتی، اصول مدیریت پروژه، نظامهای برآورد و پیمان، حفاظت و ایمنی، مصالح و فناوریهای نوین ساختمان و … خواهد بود تا بینش و آگاهیهای حقوقی و مدیریتی افراد نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
نمره قبولی در آزمون نظام مهندسی برای هر بخش حداقل 60 از 100 است.
چنانچه در یک بخش نمره فرد کمتر از 60 باشد، باید در فرصتهای بعدی دوباره در آن بخش شرکت کرده و نمره قبولی کسب نماید.
همانطور که دریافتید، قبولی در این آزمون کار چندان راحتی نخواهد بود؛ بنابراین وجود یک راهنما و مشاور مجرب ضروری به نظر میرسد.
بنابراین آزمون نظام مهندسی، آزمونی اجباری برای مهندسان است که میزان صلاحیت فنی و حقوقی آنها برای انجام کارهای مهندسی را مشخص میکند و دارندگان پروانه اشتغال ملزم به شرکت موفقیتآمیز و کسب نمره قبولی در آن هستند.
اهمیت مشاور برای قبولی در آزمون نظام مهندسی
داشتن یک مشاور خوب و مجرب برای آمادگی و قبولی در آزمون نظام مهندسی اهمیت زیادی دارد. مهمترین دلایل اهمیت داشتن مشاور به شرح زیر است:
کمک به شناخت دقیق سرفصلها و منابع امتحانی
مشاوران آزمون نظام مهندسی، با توجه به تجربه و تخصصی که در زمینه برگزاری این آزمون دارند، میتوانند کمک شایانی به شناخت دقیق سرفصلها و انتخاب بهترین منابع بکنند.
مشاور با بررسی آزمونهای سالهای گذشته، سوالات مطرح شده و الگوهای طراحی سؤالات، سرفصلها و مباحث مهمتر هر آزمون را شناسایی میکند.
او همچنین با مطالعه دقیق آییننامههای ثبت و ارزشیابی سوابق علمی و عملی متقاضیان، میتواند مشخص کند کدام مباحث و مهارتها مورد تاکید بیشتر هستند.
در نتیجه، مشاور میتواند به صورت دقیق به شما بگوید برای مثال در بخش تخصصی بیشتر روی کدام دروس مانند مقاومت مصالح، طراحی سازههای بتنی، نقشهکشی صنعتی، تاسیسات برقی و … تمرکز کنید.
گذشته از اینها، مشاور میتواند بهترین کتب و منابع آموزشی مرتبط با سرفصلها را که جامعتر و مفیدتر هستند شناسایی کرده و به شما معرفی نماید تا وقت خود را صرف مطالعۀ هدفمندتری بکنید.
بنابراین به کمک مشاور میتوانید سرفصلها و منابع اصلی و محوری آزمون را به خوبی شناسایی کرده و برنامۀ مطالعاتی منسجمتری داشته باشید.
این امر به یادگیری بهتر و در نتیجه موفقیت بیشتر در آزمون کمک شایانی میکند.
کمک به تنظیم برنامهی مناسب
ابتدا مشاور با شناختی که نسبت به حجم و سطح دشواری مطالب دارد، زمان لازم برای مطالعه و یادگیری هر بخش از مباحث را تخمین میزند.
سپس با توجه به زمان باقیمانده تا آزمون، برنامهای هفتگی یا ماهانه شامل جدول زمانبندی روزانه و ساعات مطالعاتی تنظیم میکند تا کل مطالب به صورت کامل و منظم طی شوند.
مشاور در تنظیم برنامه، اهمیت و ضرورت مباحث مختلف، زمان لازم برای تسلط، همچنین ظرفیت و سرعت یادگیری شخص را در نظر میگیرد تا برنامهای واقعبینانه و عملیاتی ارائه کند.
علاوه بر این، او برنامههایی برای مرورهای دورهای مطالب خوانده شده و همچنین شرکت در آزمونهای آزمایشی نیز تدارک میبیند.
در مجموع، تنظیم برنامۀ مطالعاتی جامع و اصولی به کمک یک مشاور، احتمال موفقیت در آزمون را افزایش میدهد.
آموزش تکنیکهای مطالعه و آزمون
مشاوران آزمون نظام مهندسی با تسلطی که بر تکنیکهای مطالعه و آزمون دارند، روشهای مفید و کارآمدی را به داوطلبان آموزش میدهند.
برای مثال در زمینهی تستزنی، مشاور نکاتی چون چگونگی بررسی سریع سؤال و گزینهها، مدیریت زمان پاسخدهی، تخمین زدن پاسخ صحیح قبل از محاسبات، روشهای حدس زدن در شرایط بحرانی و … را آموزش میدهد تا در طول آزمون به بهترین شکل عمل کنید.
همچنین در خصوص مطالعه، روشهایی مانند یادداشتبرداری، تهیه خلاصههای مفید، اولویتبندی مطالب اصلی و فرعی، استفاده از نقشههای ذهنی و جداول طبقهبندی مطالب را آموزش میدهد.
علاوه بر این، مشاور به شما توصیههایی در خصوص چگونگی مرور منظم مطالب گذشته و حفظ بلندمدت آنها در ذهن میکند.
مشاور میتواند با طراحی آزمونهای آزمایشی دورهای، شما را با فضای واقعی آزمون آشنا کرده و پس از برگزاری آزمون، نقاط ضعف و قوت شما را شناسایی و تحلیل کند.
در مجموع، یادگیری این تکنیکها از یک مشاور خبره، بهرهوری و بازدهی مطالعات شما را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
کاهش استرس آزمون
از جمله مهمترین کمکهای مشاور در این زمینه عبارتند از:
- آموزش تکنیکهایی برای کنترل اضطراب مانند تمرینهای تنفس عمیق، مراقبهی ذهن آگاهی و جملات آرامبخش
- شبیهسازی فضای واقعی آزمون طی آزمونهای آزمایشی و تمرین حفظ آرامش
- تنظیم برنامه مطالعاتی هوشمندانه جهت جلوگیری از استرس ناشی از حجم زیاد مطالب
- تأکید بر مدیریت صحیح زمان پاسخدهی به سوالات طی جلسهی آزمون
- تشریح اهمیت حفظ آرامش و تمرکز حین آزمون و ارائهی راهکارهای مربوطه
- بررسی نمونه سوالات و الگوهای متداول طراحی آنها جهت افزایش اعتماد به نفس
بنابراین، بهرهمندی از راهنماییهای یک مشاور خبره میتواند به کاهش چشمگیر استرس و مدیریت بهتر زمان طی آزمون منجر شود و در نتیجه احتمال موفقیت را افزایش دهد.
کدام مشاور!؟
بدون شک پس از آشنایی با اهمیت مشاور در موفقیت آزمونهای نظام مهندسی، به این فکر میافتید که حالا کدام مشاور را انتخاب کنیم که ما را به هدف برساند.
تجربیات داوطلبان زیادی طب برگزاری چندین آزمون نظام مهندسی نشان داده است که خبرهترین و بهترین مشاور، مهندس مهدی دریانی است.
مهندس مهدی دریانی یکی از مشاوران بسیار مجرب و خبره در زمینه آزمونهای نظام مهندسی است که به صورت رایگان و داوطلبانه، مشاورههای ارزشمندی را ارائه میدهد.
آقای دریانی با درک درست از دغدغهها و چالشهای پیش روی داوطلبان، کوشیدهاند تا به بهترین شکل ممکن، این عزیزان را در مسیر موفقیت هدایت کنند.
ویژگی بارز و منحصربفرد مهندس دریانی در مشاوره، برقراری ارتباط تنگاتنگ و مستمر با داوطلبان است.
ایشان همواره و در تمام مراحل، در کنار داوطلبان حضور دارند و با پاسخگویی به سؤالات و ابهامات، رفع مشکلات مطالعاتی آنها را در اولویت قرار میدهند.
ایشان بر اساس سالها تجربه و بررسیهای کارشناسانه، راهکارها و روشهای منحصر بفردی را برای آمادگی آزمون، مدیریت مطالعات و مواجهه هوشمندانه با سؤالات ارائه کردهاند که میتواند بسیار مفید و راهگشا باشد.
علاوه بر آمادهسازی قبل از آزمون، مهندس دریانی حتی پس از برگزاری آزمون نیز کماکان راهنما و مشاور داوطلبان بوده و با بررسی دقیق نتایج و تحلیل آزمون، زمینه را برای موفقیت بیشتر در آزمون بعدی فراهم میسازند.
لذا به نظر میرسد هر داوطلبی میتواند با بهرهمندی از تجارب ارزشمند ایشان، گامهای موثری در مسیر موفقیت در آزمونهای نظام مهندسی بردارد.
مزایا و امتیازات قبولی در آزمون نظام مهندسی
مزایا و امتیازات قبولی در آزمون نظام مهندسی، در قالب جدول زیر آورده شده است.
سوالات متداول
شرایط شرکت در آزمونهای نظام مهندسی چیست؟
- داشتن مدرک تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یکی از رشتههای مهندسی پایه یا کاربردی
- ثبتنام و دریافت کد رهگیری از طریق سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان
- پرداخت هزینه شرکت در آزمون بر اساس تعرفههای اعلامشده
- مطالعه دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در آزمون و رعایت تمام نکات
- مراجعه به محل برگزاری آزمون در تاریخ و ساعت مقرر با در دست داشتن کارت شرکت در آزمون و کارت ملی
- کسب حدنصاب نمره لازم برای قبولی در آزمون، که معمولاً ۶۰ از ۱۰۰ نمره میباشد.
دورههای مشاوره استاد مهدی دریانی به چه صورت برگزار میشود؟
برگزاری کلاسها و دورههای مشاوره توسط استاد دریانی به صورت آنلاین برگزار میشود و مهندسین داوطلب، از نقاط مختلف کشور میتوانند از این دورهها بهرهمند شوند.
هزینه مشاوره آقای مهدی دریانی به چه صورت است؟
با وجود اینکه اکثر مشاوران جهت ارائه تکنیکها و نکات، هزینههای هنگفتی را از داوطلبان دریافت میکنند، مهندس دریانی به صورت کاملا رایگان این خدمات ارزنده را ارائه میکند.
سخن پایانی
در این مقاله با اهمیت آزمونهای نظام مهندسی آسنا شدید. گفتیم که کسب نمره قبولی در این آزمون با وجود رقابت سنگین مهندسین بر سر قبولی کار بسیار دشواری است.
آزمون نظام مهندسی معمولا هر سال دو نوبت برگزار میشود. افرادی که قصد دریافت یا تمدید پروانه اشتغال دارند، باید در یکی از نوبتهای آزمون شرکت کرده و نمره قبولی لازم را کسب نمایند.
بنابراین وجود یک مشاور مانند استاد مهدی دریانی که خودش مسیر موفقیت را بارها طی کرده است، برای شما امری نجاتدهنده است.
کافیست از طریق مراجعه به سایت استاد دریانی، گزینه مشاوره را انتخاب کنید تا پس از ثبتنام، با استاد ارتباط بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.