برای شرکت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید با ضوابط و مقررات اصلی این آزمون آشنا شوید. جهت طراحی هر یک از بخشهای سازه مانند پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه، راهپله و… باید برخی ضوابط ضروری را رعایت کنید. همچنین تهیه یک کتاب مناسب به شما کمک میکند تا چکیده ضوابط آزمون طراحي معماري نظام مهندسي را به شکل بهتری یاد بگیرید. برای این کار میتوانید کتاب مبانی طراحی معماری نوشته مهندس دریانی را تهیه کنید. این کتاب شامل تمام نکات ضروری جهت طراحی معماری سازه است و به موفقیت شما در آزمون کمک میکند. همچنین جهت آشنایی با ضوابط طراحی معماری آزمون نظام مهندسی میتوانید در کلاسهای تضمینی مهندس دریانی شرکت کنید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را جهت موفقیت در این آزمون مهندسی راهنمایی کنیم.
بررسی چكيده ضوابط آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید با ضوابط اصلی این آزمون آشنا شوید. داوطلبان جهت طراحی هریک از بخشهای ساختمان باید ضوابط لازم را در نظر بگیرند. جهت آموزش چكيده ضوابط آزمون طراحي معماري نظام مهندسي میتوانید از یک مدرس ماهر مانند استاد دریانی کمک بگیرید. مهمترین ضوابط این آزمون را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
· ضوابط راهپله و آسانسور آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
ابعاد داخل به داخل فضای باکس راهپله باید 2.4 متر در 4.8 متر باشد؛ با این حال ابعاد داخل به داخل باکس آسانسور حدود 1.6 متر 2 متر تعریف میشود. برای سازههایی با ارتفاع کمتر از 18 متر که در هر طبقه یک الی 4 واحد مسکونی قرار دارد، باید یک واحد آسانسور و راهپله طراحی شود. با این وجود سازههایی با ارتفاع بیشتر از 18متر که در هر طبقه بیشتر از 4 واحد قرار دارد، باید حداقل 2 واحد راهپله و آسانسور داشته باشند.
· ضوابط نورگیر و حیاط خلوت آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
در قطعاتی با مساحت 200 مترمربع یا کمتر: ابعاد نورگیر در فضاهای اصلی (اتاق خواب، پذیرایی ،ناهار خوری و…) و فرعی (آشپزخانه و انباری) به ترتیب باید حداقل 6 و 3 درصد مساحت سازه باشد.
در قطعاتی با مساحت بیشتر از 200 مترمربع: ابعاد نورگیر در فضاهای اصلی و فرعی به ترتیب حداقل 12 و 6 مترمربع باشد.
· ضوابط پارکینگ و فضاهای تجاری آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
طراحی پارکینگ یکی از مهمترین نکاتی است که جهت قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید در نظر داشته باشید؛ به گونهای که طراحی سازه چند طبقه بدون پارکینگ مورد قبول نخواهد بود. همچنین در این آزمون طراحی فضاهای تجاری و مسکونی با یکدیگر مرتبط است؛ بنابراین باید با نکات طراحی قطعات تجاری آشنا باشید.
ضوابط تکمیلی آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید با نکات تکمیلی این زمینه آشنا شوید؛ این کار را میتوانید تحت نظر یک مدرس ماهر مانند مهندس دریانی انجام دهید. ضوابط آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شامل تمام بخشهای ساختمان مانند پارکینگ، راهپله، پذیرایی و… میشود. مهمترین نکات طراحی معماری ساختمان شامل موارد زیر است:
- ارتفاع ورودی پارکینگ: حداقل 1.8 متر
- ارتفاع فضای پارکینگ: حداکثر 2.4 متر
- ارتفاع قابل استفاده واحد تجاری: حداکثر 4.5 متر
- ارتفاع مفید و قابل استفاده واحد مسکونی: حداقل 2.6 متر
- ارتفاع مناسب پیلوت: حداکثر 2.4 متر
- ارتفاع مجاز خرپشته: 2.2
- طراحی یک پارکینگ: حداقل دهانه میان ستونها 2.5 متر
- طراحی 2 پارکینگ: حداقل دهانه میان ستونها 4.5 متر
- طراحی 3 پارکینگ: حداقل دهانه میان ستونها 7 متر
- ابعاد طول مناسب برای طراحی پارکینگ: حدود 5 متر
- عرض درب ورودی پارکینگ: حداقل 3 متر
- تعداد پارکینگ برای واحد مسکونی با مساحت کمتر از 150 مترمربع: یک واحد پارکینگ
- تعداد پارکینگ برای واحد مسکونی با مساحت 150 الی 200 متر مربع: 1.5 واحد پارکینگ
- تعداد پارکینگ برای واحد مسکونی با مساحت بیشتر از 200 متر مربع: 2 واحد پارکینگ
کتاب مبانی طراحی معماری مهندس دریانی
بسیاری از داوطلبان آزمون طراحی معماری نظام مهندسی سوال میکنند که برای قبولی در این آزمون باید از چه منابعی استفاده کرد؟ جهت آشنایی با ضوابط اصلی طراحی معماری و کسب نمره قبولی در این آزمون، میتوانید کتاب مبانی طراحی معماری تالیف مهندس دریانی را تهیه کنید. کتاب مبانی طراحی معماری مهندس دریانی یکی از پرفروشترین منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شناخته میشود و در میان داوطلبان این آزمون طرفداران زیادی دارد. این کتاب در 280 صفحه نگارش شده است و هر سال نسخه ویرایش شده آن چاپ میشود.
استاد دریانی در این کتاب تمام سوالات تشریحی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی مربوط به سالهای قبل را به شکل دقیق و کامل تحلیل کرده است. در فصل دوم این کتاب تمام ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی به شکل کامل و خلاصه توضیح داده میشود. همچنین فصل یازدهم کتاب مبانی طراحی معماری تالیف مهندس دریانی به تشریح نقشههایی میپردازد که از نظر کارشناس مصحح غیر قابل قبول و مردود است. در فصل پنجم این کتاب، طراحی معماری سازه در زمینهایی با شکل متنوع (مثلث، ذوزنقه و…) آموزش داده میشود؛ بنابراین ضمن مطالعه این کتاب با حالتهای گوناگون طراحی معماری آشنا خواهید شد.
یادگیری چكيده ضوابط آزمون طراحي معماري نظام مهندسي با مهندس دریانی
مراجعه به یک مدرس ماهر و مطالعه منابع لازم تحت نظر پشتیبانی پیشرفته وی یکی از مهمترین مواردی است که برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید در نظر داشته باشید. مهندس دریانی یکی از بهترین اساتیدی است که کلاسهای تضمینی آزمون طراحی معماری را برگزار میکند. ضمن شرکت در دورههای تقویتی استاد دریانی، میتوانید نمره قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی را کسب کنید. در کلاسهای تضمینی طراحی معماری مهندس دریانی سوالات پرتکرار سالهای گذشته حل میشود و با تمام ضوابط طراحی معماری آشنا خواهید شد. استاد دریانی در زمینه طراحی معماری از سطح علمی بالایی برخوردار است و ایرادات دانشجویان خود را به شکل صحیح و کامل رفع میکند.
لوازم همراه ضروری برای آزمون طراحي معماري نظام مهندسي
جهت ترسیم سوالات طراحی معماری آزمون نظام مهندسی باید لوازم ضروری را به همراه خود داشته باشید. شابلون یکی از مهمترین وسایل طراحی معماری است؛ برای این کار پیش از شروع آزمون، ابعاد شابلون را اندازهگیری کنید و با اندازه آن آشنا شوید. دیگر لوازم ترسیم مورد نیاز در روز آزمون شامل موارد زیر است:
- چک لیست آزمون
- مباحث اصلی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
- کتاب دیتیل اجرایی
- جزوه استانداردها و ضوابط اجرایی طراحی
- منگنه
- ماشین حساب
- پاککن
- چند عدد مداد سیاه
- مداد تراش
- اشل
- برگه چک نویس
- پرگار
- خطکش
- گونیا
- اتود از نوع 3.0 و 5.0
چند توصیه برای موفقیت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
جهت موفقیت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید به برخی نکات ساده اهمیت دهید تا شانس قبولی شما افزایش یابد. برای این کار ابتدا صورت سوال را به شکل دقیق بررسی کنید و به تمام جزئیات موارد خواسته شده اهمیت دهید؛ زیرا هرگونه خطا در این مرحله باعث مردودی شما میشود. به عنوان نمونهای محل قرارگیری نورگیرها، تعداد طبقات، فضای پارکینگ و… را در نظر داشته باشید.
مدیریت صحیح زمان یکی از دیگر عواملی است که موفقیت شما در آزمون طراحی معماری را تعیین میکند. این آزمون در مدت زمان 8 ساعت برگزار میشود و دارای چند سوال تشریحی و طراحی است. جهت کسب توانایی لازم برای مدیریت زمان بهتر است از یک مدرس ماهر کمک بگیرید و ایرادات خود را رفع کنید. همچنین بهتر است که کیفیت ترسیم خود را افزایش دهید؛ زیرا طراحی دقیق و تمیز باعث جلب توجه مصحح و قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی میشود.
سخن پایانی
مطالعه دقیق چكيده ضوابط آزمون طراحي معماري نظام مهندسي، قبولی شما در این آزمون مهندسی را تضمین میکند. جهت طراحی هر یک از قسمتهای داخلی یا خارجی ساختمان باید برخی ضوابط و نکات ضروری را در نظر بگیرید. برای آشنایی بهتر با ضوابط طراحی معماری آزمون نظام مهندسی، میتوانید کتاب مبانی طراحی معماری تالیف مهندس دریانی را تهیه کنید. همچنین شرکت در کلاسهای طراحی معماری مهندس دریانی به قبولی شما در این آزمون کمک میکند. جهت کسب نمره قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی سوالات سالهای گذشته را حل کنید و به مدیریت زمان خود اهمیت دهید.
سوالات متداول
- ضوابط آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شامل چه مواردی است؟
جهت طراحی هر یک از بخشهای ساختمان مانند نورگیر، حیاط خلوت، پارکینگ، راهپله، اتاق خواب و… باید ضوابط خاصی را در رعایت کنید.
- در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی به چه لوازمی نیاز دارم؟
در روز آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید مداد، پاککن، ماشین حساب، خطکش، پرگار و… را به همراه خود داشته باشید.
- برای آشنایی با چکیده ضوابط آزمون طراحی معماری نظام مهندسی چه کتابی را مطالعه کنم؟
جهت آشنایی با ضوابط آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، میتوانید کتاب مبانی طراحی معماری تالیف مهندس دریانی را مطالعه کنید.
- شرکت در کلاسهای آمادگی طراحی معماری نظام مهندسی برای قبولی در این آزمون مفید است؟
در این کلاسها آزمونهای طراحی معماری سالهای گذشته حل میشوند و با ضوابط مهم این آزمون آشنا خواهید شد.