- ترسیم نقشههای مسکونی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی نیازمند رعایت نکات و ضوابط مهمی است؛ زیرا کسب نمره قبولی و رسیدن به پروانه اشتغال به کار تنها در این شرایط امکان پذیر میشود. هر یک از قسمتهای مختلف ساختمان مانند پارکینگ، نورگیرها، راه پله و آسانسور دارای ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی خاصی هستند.
مهندس مهدی دریانی با سابقه طولانی مدت و درخشان در زمینه برگزاری کلاسهای آموزشی مشاورهای فرصت فوقالعادهای را در اختیار شما قرار میدهند؛ به طوری که با شرکت در کلاسهای ایشان میتوانید ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی در زمینههای مختلف را یاد بگیرید.
چرا باید ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی را بدانیم؟
آزمون طراحی معماری نظام مهندسی یکی از پرطرفدارترین گزینشهای موجود در این سازمان است؛ بنابراین هر ساله تعداد بالایی از داوطلبان جهت کسب پروانه اشتغال به کار در آن شرکت میکنند. برای رسیدن به نمره قبولی در این آزمون باید حداقل نیمی از امتیاز کل را کسب کنید؛ بنابراین رعایت ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
این آزمون در قسمتهای مختلف خود ضوابط و نکات پنهانی دارد که برای موفقیت و رسیدن به هدف خود باید آگاهی کاملی بر روی آنها داشته باشید. رعایت ضوابط طراحی در قسمتهای مختلف میزان نمره دریافتی شما را افزایش میدهد؛ بنابراین به راحتی و با یک بار شرکت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی میتوانید نمره قبولی را کسب کنید.
رعایت جزئیات مهمترین اصلی است که در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید آن را دنبال کنید؛ زیرا تصحیح کنندگان این آزمون توجه زیادی بر روی قواعد و قوانین رعایت شده توسط داوطلبان دارند. در صورت وجود اشتباه فاحش در هر یک از طراحیها، برگه داوطلب به طور کامل ردود میشود. با در نظر گرفتن تمامی این شرایط رعایت ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی نقش مهمی در قبولی شما دارد.
ترسیم پارکینگ با ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی
تمامی نقشههای مسکونی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید پارکینگ متناسب با ضوابط را داشته باشند؛ بنابراین در صورت عملکرد ضعیف در این قسمت یا عدم وجود پارکینگ نقشه ترسیم شده توسط داوطلب مردود میشود. برای رسیدن به نمره کامل در این زمینه باید ضوابط و نکات مهمی را رعایت کنید؛ در ادامه برای آشنایی بیشتر شما برخی از مهمترین آنها را بررسی میکنیم.
- زمانی که قصد قرار دادن یک پارکینگ را دارید باید حداقل ۲.۵ متر فاصله دهنه بین 2 ستون را قرار دهید.
- اگر قصد طراحی 2 پارکینگ در کنار هم را دارید باید حداقل فاصله ۴.۵ متر بین 2 ستون را رعایت کنید.
- در آپارتمانهای مسکونی با تعداد طبقات بیشتر باید حداقل فاصله ۷ متری دهانه را برای طراحی ۳ پارکینگ در نظر بگیرید.
- برای ترسیم پارکینگ مناطق مسکونی باید حداقل طول ۵ متر را در نظر بگیرید.
- درب ورودی پارکینگ باید حداقل ابعاد مجاز را داشته باشد؛ به طوری که تعیین دربهای ورودی کمتر از 3 متر برای پارکینگ صحیح نیست.
- واحدهای موجود در آپارتمان مسکونی با مساحت ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر به یک فضای پارکینگ نیاز دارند؛ همچنین واحدهای بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر دارای ۱.۵ پارکینگ هستند.
- اگر واحدهای موجود در ساختمان شما دارای متراژ بیش از ۲۰۰ متر هستند باید هر کدام 2 پارکینگ داشته باشند.
- ارتفاع پارکینگ طراحی شده در نقشه مسکونی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید حداقل ۱.۸ متر باشد.
- شیب کف پارکینگ یکی دیگر از نکات مهمی است که در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی بدوان توجه کنید؛ به طوری که وجود شیب ۱۵ درصدی برای کسب امتیاز کامل ضروری است.
چگونه نورگیر را طبق ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی ترسیم کنیم؟
طراحی اصولی نورگیر یکی از مهمترین ضوابطی است که در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید به آن توجه کنید. چگونگی نکات مرتبط در این زمینه با توجه به مساحت زمین مورد نظر تعیین میشود؛ به طوری که برای مساحتهای بالای ۲۰۰ متر و کمتر از ۲۰۰ متر باید ضوابط منحصر به فردی را رعایت کنید.
ضوابط طراحی نورگیر در مساحت بالا ۲۰۰ متر :
- وجود حداقل مساحت ۱۲ متر مربع برای نورگیر در قطعههای اصلی از ساختمان با متراژ بالای ۲۰۰ متر مربع ضروری است؛ همچنین وجود ۳ متر بعد نورگیر از ضوابط مهم محسوب میشود.
- نورگیری با حداقل مساحت ۶ متر مربع و بعد ۲ متر برای قطعههای فرعی از ساختمان با مساحت بالا ۲۰۰ متر ضروری است؛ بنابراین در صورت عدم توجه به این نکته امتیاز کامل را دریافت نمیکنید.
- 2 پنجره در فضا اصلی با کاربری 2 یا چند واحد باید حداقل فاصله ۶ متری از یکدیگر را داشته باشند؛ همچنین در این شرایط برای فضا فرعی باید حداقل فاصله ۴ متری رعایت شود.
- در صورتی که از یک پنجره یا نورگیر 2 یا چند واحد استفاده میکنند باید حداقل فاصله ۴ متری بین فضا اصلی و فرعی در نظر گرفته شود.
ضوابط طراحی نورگیر در مساحت کمتر از ۲۰۰ متر:
- حداقل مساحت نورگیر در این قطعهها از ساختمان حدود ۶ درصد از مساحت کل زمین است؛ همچنین باید حداقل بعد ۲ متری را در نظر بگیرید.
- در فضاهای فرعی موجود ر قطعههای کمتر از ۲۰۰ متر باید نورگیری با مساحت ۳ درصد از کل زمین تعبیه شود؛ همچنین حداقل بعد ۲ متری نیز الزامی است.
ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی برای راه پله و آسانسور
تصحیح کنندگان آزمون طراحی معماری نظام مهندسی توجه زیادی بر روی ضوابط راه پله و آسانسور دارند؛ بنابراین با رعایت نکات مهم در این زمینه میتوانید بخش زیادی از امتیاز کل را کسب کنید. وجود آسانسور و راه پله در تمامی نقشههای مسکونی آزمون طراحی معماری نظام مهندسی موضوع دیگری است که اهمیت ضوابط موجود در این زمینه را افزایش میدهد؛ بنابراین در ادامه برخی از مهمترین آنها را برای آشنایی بیشتر بررسی میکنیم.
- تعداد راه پله موجود در ساختمان به تعداد واحدهای مسکونی در هر طبقه و ارتفاع بنا بستگی دارد؛ برای مثال در بناهای بالای ۱۸ متر و ۴ واحد در هر طبقه باید 2 راه پله وجود داشته باشد.
- بناهایی با کمتر از ۱۸ متر و وجود حداکثر ۳ واحد در هر طبقه به یک راه پله و آسانسور نیاز دارند.
- ابعاد باکس راه پله یکی دیگر از ضوابط مهم در این زمینه است که باید به آن توجه کنید؛ به طوری که حداقل ابعاد موجود در این زمینه ۴۸۰ در ۲۴۰ سانتیمتر است.
- کانال آسانسور باید حداقل ابعاد مجاز را داشته باشد تا در نهایت مساحتی بالغ بر ۳ متر مربع را ایجاد کند.
- فضای جلوی ورودی و خروجی آسانسور در هر طبقه باید حداقل مساحت ۲.۲۵ متر مربع را داشته باشد.
- پلههای به کار رفته در تمامی ساختمانهای مسکونی باید ارتفاع ۱۷ سانتیمتری و عرض ۳۰ سانتیمتری داشته باشند.
مهمترین ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی برای رسیدن به نمره قبولی با مهندس دریانی
وجود حجم بالایی از ضوابط و نکات برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی ار داوطلبان را تا حدودی دشوار میسازد؛ بنابراین شرکت در دورههای آموزشی و بهرهمندی از مجموعه کامل این نکات به شما در رسیدن به هدف کمک زیادی میکند. مهندس مهدی دریانی یکی از بهترین اساتید کشوری در زمینه آموزش طراحی معماری نظام مهندسی هستند.
ایشان با برگزاری دورههای آموزشی و گردآوری برترین اساتید کشوری کیفیت بالایی از یادگیری را فراهم میکنند؛ به طوری که با شرکت در دورههای آموزشی ایشان و بررسی آزمونهای تعریفی چند سال اخیر مهمترین نکات و ضوابط استنباط میشوند. کتاب تالیفی مهندس مهدی دریانی با نام مبانی طراحی معماری از دیگر کتابهایی است که به شما در رسیدن به هدف کمک زیادی میکند.
در این کتاب انواع ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی با جزئیات کامل بررسی میشوند؛ بنابراین به عنوان مکملی برای دورههای آموزشی ایشان میتوانید از این کتاب بهره ببرید. جزئیات اجرایی ساختمان از دیگر منابع آزمون طراحی معماری است که برای آشنایی با نکات مهم میتوانید از آن استفاده کنید.
سخن پایانی
ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی شامل نکات و قوانین منحصر به فردی هستند که برای رسیدن به نمره قبولی باید آنها را رعایت کنید. هر یک از قسمتهای مختلف نقشههای مسکونی در آزمون دارای ضوابط منحصر به فرد خود هستند؛ برای مثال پارکینگ در ساختمانها با توجه به متراژ هر یک از واحدها و مساحت کل زمین ترسیم میشود.
مهندس مهدی دریانی با آمار قبولی بالا داوطلبان در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی دوره آموزشی کارآمدی را در این زمینه برگزار میکنند؛ به طوری که با شرکت در کلاسهای آموزشی ایشان و بهره گرفتن از کتابهای مهندس دریانی مانند مبانی طراحی معماری میتوانید نمره قبولی را کسب کنید.
سوالات متداول
- چرا باید ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی را یاد بگیریم؟ رسیدن به نمره قبولی و کسب موفقیت در آزمون تنها در این شرایط امکانپذیر است.
- ضوابط و قوانین برای کدام یک از قسمتهای نقشه مسکونی مطرح میشوند؟ تمامی قسمتهای مختلف ساختمان مانند پارکینگ، نورگیر، آسانسور و راه پله دارای ضوابط منحصر به فرد خود هستند.
- چگونه مجموعه کامل ضوابط و نکات آزمون طراحی معماری را داشته باشیم؟ شرکت در دورههای آموزشی مهندس و استفاده از کتابهای آموزشی ایشان یکی از بهترین راههای موجود است.
ضوابط طراحی معماری نظام مهندسی | اهمیت | پارکینگ | نورگیر | راه پله و آسانسور |
توضیحات | کسب حداقل نمره قبولی و رسیدن به پروانه اشتغال به کار | تعداد پارکینگ با توجه به متراژ هر یک از واحدها، تعیین دهانه و فاصله بین 2 ستون | حداقل مساحت نورگیر لازم برای فضاهای اصلی و فرعی در قطعههای بالا و پایین ۲۰۰ متر مربع | ارتفاع و عرض مناسب برای پله، وجود راهرو با تعداد مناسب طبق ارتفاع بنا یا تعداد واحد در هر طبقه |