منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی یکی از مهم ترین آزمونهای هفت گانه نظام مهندسی برای کسب پروانه اشتغال است، افرادی که دارای مدرک مهندسی معماری هستند به منظور کسب پروانه اشتغال و فعالیت حرفهای در زمینه معماری، باید اقدام به شرکت و قبولی در آزمون نظام مهندسی معماری کنند.
تمامی فارغ التحصیلان رشته معماری در مقاطع مختلف از جمله لیسانس، فوق لیسانس و دکترا موظف به شرکت در این آزمون و به دست آوردن نمره قبولی لازم هستند تا بتوانند کار خود را به صورت مستقل آغاز کنند.
اشخاصی که در آزمون نظام مهندسی معماری شرکت نکردهاند یا نمره قبولی را به دست نیاورده اند، اجازه اشتغال به صورت حرفهای نداشته و فقط میتوانند در پروژههای شخصی و خصوصی فعالیت کنند.
در ادامه به معرفی منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی میپردازیم. اگر با این منابع مهم آشنایی ندارید به هیچ وجه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
چه زمانی میتوانیم در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شرکت کنیم؟
فارغ التحصیلان رشته معماری در مقطع لیسانس 3 سال، کارشناسی ارشد 2 ساله و دکترا 1 سال پس از فارغ التحصیلی میتوانند در آزمون نظام مهندسی معماری شرکت کنند.
برای مثال افرادی که دارای مدرک کارشناسی معماری هستند، پس از گذشت 3 سال تمام از زمان اخذ مدرک کارشناسی خود، میتوانند در آزمون نظام مهندسی معماری شرکت کنند.
داوطلبانی که دارای شرایط بالا هستند میتوانند در آزمونی که به صورت سالیانه و در دو مرحله برگزار میشود شرکت کرده و پس از تایید صلاحیت و کسب حداقل نمره قبولی، پروانه اشتغال خود را دریافت کنند.
روش صحیح مطالعه برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
در نظر گرفتن روش صحیح مطالعه برای قبولی در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی از اهمیت بالایی برخوردار است، یکی از مهمترین گامها برای قبولی در این آزمون، به کار بردن روش صحیح مطالعه است.
هر ساله بخش زیادی از مباحث آزمون معماری در این امتحان تکرار میشود و شما میتوانید برای کسب نمره بالای قبولی، از آزمونهای سالهای قبل کمک بگیرید، استفاده از انواع ورکشاپهای آموزشی و کتابهای کمک درسی نیز از بهترین روشهای مطالعه جهت کسب نمره قبولی در این آزمون است.
همچنین حل تمرینات و نمونه سوالات آزمونهای گذشته، تمرین روزانه و مداوم و بررسی کامل صورت سوال حین امتحان میتوانند از جمله کارهای مهم برای قبولی در این آزمون باشند؛ شرکت در کلاس آنلاین طراحی معماری نیز در یافتن روش صحیح مطالعه به افراد متقاضی شرکت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی بسیار کمک کننده است.
منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
داوطلبان شرکت کننده در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی باید منابع مهم جهت آمادگی در جلسه آزمون را مطالعه کنند. مواد امتحانی این آزمون در هر کدام از زیر شاخههای مهندسی طراحی، اجرا و نظارت با یکدیگر متفاوت بوده و به صورت مجزا از یکدیگر تعیین و اعلام میشود.
شرکت کنندگان در این آزمون باید موفق به دریافت 50 درصد از نمره کل آزمون شوند تا بتوانند پروانه کسب را دریافت کنند، به همین دلیل مطالعه هوشمند و تمرکز روی دروس مهم میتواند نقش مهمی در قبولی آنها داشته باشد.
لیست مواد آزمونی برای هر کدام از زیر شاخههای آزمون طراحی معماری نظام مهندسی متفاوت است ولی از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مبحث سوم (محافظت از ساختمان ها در مقابل حریق)
- مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان)
- مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی)
- مبحث یازدهم (اجرای صنعتی ساختمانها)
- مبحث پانزدهم ( پلکان برقی و آسانسورها)
- مبحث هجدهم (عایق بندی و تنظیم صدا)
- مبحث نوزدهم (صرفه جویی در مصرف انرژی)
- مبحث بیستم (علائم و تابلوها)
- مبحث بیست و یکم (پدافند غیر عامل)
علاوه بر این، بر اساس زیر شاخه مورد نظر شما باید از منابعی مانند جزئیات اجرایی ساختمان، ضوابط مقررات شهرسازی و معماری برای معلولین، مبانی طراحی معماری، ضوابط بلند مرتبه سازی و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری نیز استفاده کنید.
کدام سازمان متصدی برگزاری آزمون طراحی معماری نظام مهندسی است؟
متصدی برگزاری آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، وزارت مسکن و شهرسازی است. طبق قانون کنترل ساختمان و نظام مهندسی، وزارت مسکن و شهرسازی موظف است بر اساس تعداد متقاضیان هر دوره و رعایت تناسب در جامعه، در فواصل زمانی معین و به صورت مستمر، اقدام به برگزاری آزمونهای نظام مهندسی در زیر شاخههای مختلف مخصوصاً معماری کند.
این آزمون معمولاً 2 بار در سال برگزار میشود، البته الزاما قرار نیست هر سال دو بار این آزمون برگزار شود و سالهایی بوده است که این آزمون فقط یک بار برگزار شده است.
نکات مهم در مورد آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
نکات زیادی در مورد آزمون طراحی معماری نظام مهندسی وجود دارد که بهتر است آنها را در نظر داشته باشید؛ این نکات به شرح زیر هستند:
- مدت زمان این آزمون 8 ساعت است که از ساعت 9 صبح شروع شده و تا ساعت 17 عصر ادامه دارد.
- داوطلبان باید تمامی لوازم ترسیم طراحی و معماری را به همراه داشته و از جدا کردن برگه پیوست خودداری کنند.
- داوطلب میتواند از هرگونه نمونه، نقشه، شابلون، کتاب، جزوه، نوشته و تخته رسم در جلسه استفاده کند، همچنین استفاده از وسایل الکترونیکی مانند ماشین حساب ساده نیز بلامانع میباشد.
- بهتر است قبل از شرکت در این آزمون، به مباحث مورد نیاز تسلط نسبی داشته باشید تا بتوانید به آسانی 50 درصد نمره قبولی را کسب کنید.
- بهتر است از یک ساعت قبل از شروع آزمون، در حوزه حضور یابید؛ شروع این آزمون ساعت 8:30 است و نیم ساعت قبل، درب حوزه بسته میشود.
- قبل از آزمون، تمامی منابع مورد نیاز مانند تجهیزات معماری، کارت ورود به جلسه، ماشین حساب و… را آماده کنید.
- از آوردن هرگونه لپ تاپ یا تلفن همراه در جلسه امتحان خودداری کنید زیرا این کار تقلب محسوب شده و هرگونه مسئولیت آن به عهده داوطلبان است.
- به دلیل اینکه ساعت این آزمون طولانی است بهتر است یک غذای مناسب و سبک همراه خود داشته باشید.
سخن پایانی
یکی از مهمترین امتحاناتی که در چند سال اخیر به صورت مفهومی برگزار شده و چالشهای زیادی برای افراد ایجاد کرده است، آزمون طراحی معماری نظام مهندسی بوده است. افرادی که در این آزمون شرکت کرده و قبول میشوند میتوانند اقدام به دریافت پروانه کسب برای تاسیس دفتر یا استخدام در ارگانهای دولتی کنند.
در این مقاله تمامی نکات مهم و منابع لازم ذکر شد اما در صورتی که تمایل دارید به آسانی در آزمون نظام مهندسی معماری پذیرفته شده و در کمترین زمان وارد بازار کار شوید، میتوانید از مجموعه ی مهندس دریانی کمک بگیرید.
مجموعه ما انواع دورهها و کلاسهای پیشرفته نظام مهندسی معماری و کلاسهای آموزش آنلاین را برای متقاضیان شرکت در آزمون نظام مهندسی معماری، برگزار میکند.
شما با شرکت در این کلاسها و تمرین روزانه میتوانید شانس خود برای قبولی در این آزمون را افزایش دهید. جهت اخذ مشاوره میتوانید از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 5 عصر تا 8 شب با این مجموعه تماس بگیرید.
به جرئت میتوان گفت مجموعه مهندس دریانی یکی از بهترینهای کشور در حوزه معماری است. این مجموعه با کادر مجرب و دورههای با کیفیت همواره رضایت علم آموزان را اصل خود قرار داده است.
جدول جمع بندی
مهم ترین منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی |
حفاظت از ساختمانها در مقابل حریق (مبحث سوم) |
الزامات عمومی ساختمان (مبحث چهارم) |
طراحی و اجرای ساختمانها با مصالح بنایی (مبحث هشتم) |
اجرای صنعتی ساختمانها (مبحث یازدهم) |
پلکان برقی و آسانسورها (مبحث پانزدهم) |
عایق بندی و تنظیم صدا (مبحث هجدهم) |
صرفه جویی در مصرف انرژی (مبحث نوزدهم) |
علائم و تابلوها (مبحث بیستم) |
پدافند غیر عامل (مبحث بیست و یکم) |
سوالات متداول
- قبل از شرکت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی به چه مواردی باید توجه شود؟
بهتر است قبل از شرکت در این آزمون، تسلط کامل روی اکثر مباحث داشته باشید، همچنین استفاده از تجهیزات و وسایل مناسب و ضروری معماری را فراموش نکنید.
- در جلسه آزمون نظام مهندسی معماری از چه لوازمی میتوان استفاده کرد؟
این آزمون به صورت کتاب باز بوده و شما میتوانید از انواع جزوات، کتاب و نوشته استفاده کنید؛ همچنین به همراه داشتن ماشین حساب مهندسی مجاز است اما حق استفاده از لپ تاپ، تبلت و گوشی همراه ندارید.
- آزمون نظام مهندسی معماری چند بار در سال برگزار میشود؟
این آزمون معمولاً دو بار در سال برگزار میشود، به صورتی که یک آزمون در نیمه اول سال و آزمون دوم در نیمه دوم سال برگزار میگردد.